Inloggen bij de Semslanden

U kunt inloggen met de gegevens die u voor E-golf4u gebruikt.

Pitchmark repareren

Beste Semslanders,
Na een lange winter kunnen we eindelijk weer volop de baan in!
Het G(olf)-virus zal uitgebreken en dat betekent dat we met z’n allen weer de baan in gaan om te genieten van onze fantastische golfbaan.
Een baan waar we met recht trots op mogen zijn en waar nog steeds heel hard wordt gewerkt om alle voorgenomen wijzigingen zo goed en mooi mogelijk uit te voeren.
Onze geweldige greenkeepers staan te trappelen om de baan er weer puik uit te laten zien. Naast de greenkeepers is er ook een aantal vrijwilligers die zich met regelmaat laten zien om voor ONS aan de slag te gaan. Hulde!
Ergo, het lijkt alsof we met z’n allen erop vertrouwen dat, alleen door de inzet van boven genoemde mensen, de kwaliteit van de gehele baan, greens en fairways zal worden verbeterd.
Helaas denk ik dat iedereen met het G-virus een steentje moet bijdragen in het onderhoud en verfraaien van de baan.
Hoe ?
Door gewoon je pitchmark te repareren en je geslagen plaggen / polletjes terug te leggen. Easy. We zien zelfs gerenommeerde spelers als Dustin Johnson, Rory McIlroy en Sergio Garcia dit doen.
Nu denkt iedereen – wat een zeurpiet! Onderstaande foto’s zijn van zaterdag 20 februari ’s
ochtends tussen 8.30 en 12 uur genomen op willekeurig greens van onze mooie baan.
Mag ik clubleden vragen, die ook aan het G-virus lijden en op vrijdag na de sneeuw – lockdown hebben gespeeld, om even goed in de spiegel te kijken?
Laten we met z’n allen dat kleine steentje, dat ook in ons eigen golfplezier een rol speelt, bijdragen aan kwaliteit van onze fantastische baan.
Please Repair your ballmarks – vrij vertaald: repareer de beschadiging die UW golfbal heeft gemaakt en misschien die ene die door een ander over het hoofd is gezien. Leg ook de geslagen plaggen weer terug. Dit alles draagt bij aan de kwaliteit van de baan.
Let wel: Door die kleine eigen bijdrage in dit onderhoud tonen we meer respect naar de greenkeepers en vrijwilligers.
Ik wens iedereen met het G-virus een seizoen met mooi weer, fairways en greens zoals ze in de folders staan én een geopend clubhuis om daar de gelopen ronde onder het genot van een drankje te kunnen evalueren.

Bedankt voor jullie hulp.

Bert Doorn