Inloggen bij de Semslanden

U kunt inloggen met de gegevens die u voor E-golf4u gebruikt.

Lessen en training voor de jeugd

Bij de Semslanden hebben we een uitgebreid programma voor de jeugd met lessen en wedstrijden verspreid over het jaar.
De lessen worden gegeven in verschillende groepen, ingedeeld op leeftijd en niveau.

Op alle 18 holes in de grote baan zijn speciale kindertees aangebracht, op afstanden die ook voor de jongere jeugd goed bespeelbaar zijn. Daardoor kunnen ook de jongste kinderen pars en zelfs birdies slaan. Daarnaast hebben we een 9-holes par-3 baan, ideaal voor de kinderen om het golfspel te leren.

Inlooplessen

Er zijn regelmatig inlooplessen op de zondagochtend, waar kinderen met het golfspel kennis kunnen maken. Daar kun je gratis een paar keer aan meedoen. Bel gewoon even naar ons secretariaat. Dan bellen wij je terug om een afspraak te maken.

De lessen zijn afgestemd op leeftijd en spelniveau. In grote lijnen zijn er drie categorieën.

Jongste groep

De meeste kinderen in deze groep(en) zijn 6 tot 8 jaar. Ze maken op speelse wijze kennis met het golfspel door middel van lessen (elke zondagochtend) van zowel de pro’s als jeugdcoaches en wedstrijdjes. Het doel voor deze jongste groep(en) is het behalen van het GVB (handicap 54).

Middelste groep

De middelste groep bestaat vooral uit kinderen van 8 tot 10 jaar. De meeste hebben inmiddels handicap 54 en worden ze verder getraind en begeleid naar een lagere handicap. Latere (oudere) instromers die nog geen GVB (handicap 54) hebben, worden hiervoor uiteraard klaargestoomd.

Oudste groep

De oudste groep(en) worden gevormd door jongeren van 10 tot 15 jaar. De meeste kinderen in deze groep hebben hun GVB en de doelstelling, naast uiteraard het plezier in het spel, is het behalen van een EGA-handicap. De talentvolle en fanatiekere kinderen krijgen (mogelijk) extra les. Uit deze groep worden in beginsel de competitieteams samengesteld.