Inloggen bij de Semslanden

U kunt inloggen met de gegevens die u voor E-golf4u gebruikt.

Zomerse groet van de voorzitter

Beste leden,

De nieuwe Nederlandse zomer laat zich ook op de Semslanden van al haar kanten zien. Koud, nat, droog, heet. En ook veel heerlijke dagen van rond de 25 graden en een lekker zonnetje. Gemiddeld prima weer om te golfen. Ik zie veel blije gezichten op de club en het is vaak gezellig druk op het terras. Wat willen we nog meer?

Eerlijk gezegd hebben we niets te klagen. Het aantal leden groeit, de financiën zijn in orde, de inkoop van certificaten van oud-leden ligt op schema, onze par-3 baan Drieveld wordt volop gebruikt, de deelname aan de wedstrijden is goed en… we hebben een nieuwe hospitality manager.
Annette is op 1 juli begonnen. Zij zorgt voor goede arrangementen voor groepen en bedrijven. Maar ze is er ook voor de nieuwe leden, als aanspreekpunt of vraagbaak om wegwijs te worden in de club. We hebben van diverse kanten goede tips gekregen voor een actief ledenbeleid: van nieuwe leden en ook van leden die al jaren mentor zijn.
Al deze ideeën zijn zaterdag 7 juli besproken op de heidag van het bestuur, dit jaar met Annette in het fraaie Golfparc Sandur in Emmen. We zijn het er allemaal over eens dat we nieuwe leden de eerste jaren actief moeten helpen met goede basisvaardigheden. Daarnaast willen we stimuleren dat ze zich sneller thuis voelen en deel worden van de vereniging. Hoe we dat concreet gaan doen hoort u binnenkort.

En zijn er verder nog plannen? Ja. Het bestuur maakt met de TOC concrete plannen voor de bouw van een tweede werkplaats/ berging. Ook verkennen we de haalbaarheid van een all- season trainingstudio. In de grote baan en op Drieveld zijn er nog verschillende verbeterpunten die we komende jaren gaan inplannen. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe toilethuisjes. En aan de verdere aanleg van het openbare wandelpad door ons nieuwe landgoed de Semslanden.

U wist het natuurlijk al: onze baan heeft de status van Landgoed gekregen! Dat is een geweldige pluim voor alle betrokkenen die zich de afgelopen 35 jaar hebben ingespannen voor het baanbeheer. Dit najaar wordt Landgoed de Semslanden officieel geopend. Dat gaan we doen samen met de leden, de buurt, de gemeente en natuurorganisaties.
Maar eerst moet het openbare pad nog af. Het pad is klaar tot de teebox van Hondsrug 3, maar de doorloop naar de oude spoorlijn moet nog volgen. Weet u veel van vogels, vlinders, paddenstoelen, bomen, bloemen? Wilt u helpen met het natuurbeheer en de kennisverspreiding? Diverse leden hebben hun hulp al aangeboden aan Karst en Arie. Zo zie je maar: Golf en natuur worden langzaam maar zeker dikke vrienden.

Zwaai!

Christophe de Jongh
voorzitter