Inloggen bij de Semslanden

U kunt inloggen met de gegevens die u voor E-golf4u gebruikt.

Lentebrief

Van de Voorzitter

Lentebrief

Beste leden, beste gasten.,

Wist u dat het woord lente afkomstig is van lang? Het lengen der dagen… Ja, dat lengen dat wou wel, maar die lentezon en lentekriebels lieten lang op zich wachten. Wat een taaie en en natte winter. Zelfs de fameuze all weather Stamppotwedstrijden moesten regelmatig wijken voor wind en water.

Aarzelend komt nu het nieuw seizoen op gang. Droge voeten. Paraplu in de tas. Af en toe weer echte zon en ja zelfs weer samen een glaasje op het terras…

De 18 holes baan ligt er na het winterwaterballet weer prima bij. Dankzij greenkeeper Arie, de mannen van Dijk en de nieuwe Commissie Groen. En niet te vergeten dankzij onze nieuwe baancommissaris Karst die samen met Arie en hoveniersbedrijf Dijk de grote lijnen uitzet.  Heeft u ook zin om enkele keren per maand te helpen in de baan ? Meld je aan bij Gert Verver, onze Flying Greenman.

Gemiddeld kom ik zo’n twee keer per week op de club, meestal gewoon als lid om te spelen. Maar natuurlijk hoor je dan ook het laatste nieuws en je krijgt veel vragen en tips. Een hot item is het wel en wee van onze nieuwe negen holes leden op onze 18 holes baan. We hebben inmiddels 145 negen holes leden. Een succes omdat ons aanbod blijkbaar inspeelt op de nieuwe doelgroep oudere en ook startende golfers die negen holes prima vinden. Het is nog wel flink wennen aan de regels: Mag ik ook 2 keer dezelfde holes lopen? Als het druk is, start ik op de andere negen, daar heeft toch niemand last van? Moet ik bijbetalen bij 18 holes wedstrijden?  Even navragen en open meedenken graag. Die beginnerskwalen gaan we samen oplossen. In de ALV van juni maken we de tussenbalans op. We staan altijd open voor verbeteringen van de reglementen.

En dan – met enige voorzichtigheid – het laatste nieuws: We hebben na drie jaar weer de 800 leden grens bereikt! Gaat onze verloving met de Golferij in Eelde zijn vruchten afwerpen? Het is nog te vroeg om te juichen. We hebben immers twee jaar uitgetrokken voor dit wederzijdse experiment . Maar we zijn op de goede weg met de samenwerking. De eerste gezamenlijke wedstrijden Golferij – Semslanden komen goed op gang. Bent u al geweest op de Golferij? Heeft u familie of vrienden in de buurt van Groningen Stad? Maak reclame of geef een startpakket als verjaardagscadeau. Want wees nu eerlijk: Golfen is een geweldige sport !

Tot ziens op de Semslanden

Zwaai

Christophe de Jongh

Christophe