Inloggen bij de Semslanden

U kunt inloggen met de gegevens die u voor E-golf4u gebruikt.

Boerin Agnes opent nieuwe stal.

Zaterdag 12 september leek de Nieuwe Dijk wel de Kalverstraat. Vanaf ’s morgens 10 uur tot laat in de middag stonden er honderden auto’s geparkeerd langs de weg en op diverse percelen naast de boerderij van de familie Van de Ven. Reden was de Open Dag ter gelegenheid van de ingebruikname van de nieuwe stal. Voor de insiders: de familie Van de Ven heeft een compleet nieuwe 0-4-0 ligboxenstal laten bouwen met in totaal 160 ligplaatsen. Hij is ingericht met een 3-box GEA MIone melkrobot met voor- en naselectie. Het is een Integraal Duurzame Stal, die voorzien is van een AAC luchtwasser en een 7 meter brede Huesker lichtkoepel. De volledige zijgevels zijn voorzien van glas voor veel licht en zicht. Verder te zien: Glasfiber ligboxafscheiding – zelfsluitend veiligheidsvoerhek – rubber koematrassen – energieneutraal o.a. door zwarte zonnepanelen en warmteterugwinning – led verlichting – mestrobot – koeborstels.

Reden voor een delegatie van het bestuur van de Semslanden acte de presence te geven en een bloemstuk te overhandigen met de tekst: “Namens alle 750 buren van de Semslanden: veel succes met de nieuwbouw”. Hier een aantal foto’s:Nieuwe stal 1

Nieuwe stal van boerin Agnes, met Albert en dochter Lieke en vader Wim van de Ven
Nieuwe stal van boerin Agnes, met Albert en dochter Lieke en vader Wim van de Ven

agnes-1