Inloggen bij de Semslanden

U kunt inloggen met de gegevens die u voor E-golf4u gebruikt.

GOLF DRIEDAAGSE

De golf-driedaagse ter gelegenheid van de 29ste verjaardag van G.C. de Semslanden is weer achter de rug. De vele deelnemers hebben niet alleen genoten van de aparte spelvormen, maar zeker ook van de uitstekende horeca en het prima weer. Kortom: een geweldig evenement. Met dank aan de diverse sponsors en de organisatoren: Annemieke Sanderse, Hans Mulder, Marcel Vervest en Rob Bootsma. En niet te vergeten: Gert Verver die de organisatie dag en nacht heeft bijgestaan. Het is nu aan de feestcommissie voor het zesde lustrum in 2016.

Nacht-2

 

LATE NIGHT GOLF

Vrijdag 28 augustus om 21.30 vertrokken 24 spelers, elk voorzien van twee lichtgevende ballen en lichtgevende strings op het hoofd, om de nek en aan de golfkar, richting startholes. Dankzij de prachtige volle maan, was er nog sprake van enige mate van lichtondersteuning. De baan was voorzien van lichtgevende staafjes bij de tees, op de diverse afstandmarkers, aan de pins en naast smalle doorgangen, waterhindernissen en bruggen. Pas na twaalven kwam de laatste flight binnen. Zonder uitzondering vond iedereen het een zeer speciale ervaring, maar wel heel erg lastig. Dat laatste bleek ook wel uit de scores. Uiteindelijk eindigden drie teams met dezelfde stablefordscore n.l. 13. Op basis van gezamenlijke playing handicap was de uitslag:

1. Jo en Alice Hoefsloot

2. Christophe de Jongh en Liesbeth Bel

3. Peter Zwerus en Mark Evertzen.

Na afloop was er een broodje pulled pork weggespoeld met de nodige vloeibare versnaperingen. Pas tegen drie uur vertrok de laatste uit het clubhuis.

Hier een aantal foto’s van de winnaars en het sfeertje:

Nacht-1Nacht-3Nacht-4Nacht-5 Nacht-7 Nacht-8

Nacht-6

 

PAR-3 KAMPIOENSCHAP

Zaterdag 29 augustus klonk voor de 60 deelnemers exact om 13.00 uur de toeter voor de start van het officieuze par-3 kampioenschap op de grote baan. Er werd gespeeld in drie categorieen: strokeplay dames, strokeplay heren en stableford.

Bij de dames won Minke Gijselman na een bloedstollende play-off met Ineke Wit. Beide dames presteerden het bruto 62 binnen te brengen. Bij de heren pakte Bernard Talsma zeer verdiend de beker met een bruto score van 63, op 1 slag gevolgd door runner up Rieks Paas en bij de stableford was het Limke Borgesius die met 41 stableford punten op matching card de titel pakte. Voor Bea Knollema was er zilver met eveneens 41 stableford punten.

De volledige uitslag staat op de site.

 

Hier een aantal foto’s van de diverse prijswinnaars:

Par-3 BernardPar-3 BeaPar-3 Henny BeelenPar-3 Limke Borgesius

Bloedstollende play off
Bloedstollende play off

Par-3 RieksPar-3 Hero (2)

dag2-1

 

INVITEE WEDSTRIJD

drie-2Zondag 30 augustus werd een bijzondere dag in veel opzichten. Ten eerste door de speciale golf warming up die werd gegeven door Klaas Hummel, directeur van FTC-Noord, de hoofdsponsor van de dag. Ten tweede door het feit dat elke deelnemer zelf mocht bepalen van welke tee men speelde en met hoeveel stokken. De uiteindelijke keus bepaalde de playing handicap. Bob Simons spande de kroon. Hij vertrok met alleen een ijzer-7 vanaf de witte tees en presteerde het om desondanks 35 stableford punten te scoren. Bij de dames was het Ina Tien die met een putter en een metal woodje zichzelf extreem uitdaagde. De organisatie besloot beiden te belonen met een speciale prijs.
Winnaars werden Peter Zwerus bij de heren en Miranda van Guldener bij de dames en de bepaald niet onooglijke poedelprijs was voor “good-old” Willem Kamps.
Net na zessen dachten alle aanwezigen op het terras dat de oorlog was uitgebroken. Na een stille duikvlucht vanaf Gieten, trok piloot Hans Mulder net voor het clubhuis de gashendel volledig open. Na nog een ererondje en een speciale bijna touch down op hole-9 zwaaiden alle aanwezigen op het terras naar de twee gelukkige passagiers, die de rondvlucht hadden gewonnen dankzij hun prestaties de vorige dag bij de par-3 kampioenschappen: Limke Borgesius en Minke Gijselman. Na een uitstekend Italiaans buffet met heerlijk toetje kwam er een eind aan een bewogen weekend. Zoals altijd: de thuisblijvers hadden niet alleen ongelijk, maar hebben ook veel gemist. Volgend jaar gaan we op voor ons zesde lustrum. Een schone taak voor de nieuwe feestcommissie.
Hier nog een impressie van de dag:

dag-3-3dag3-4dag3-5Inv-2Inv-5Inv-3a1a2Inv-8Inv-vliegtuigdrie-1drie-1

 

Dank aan alle fotografen. In willkeurige volgorde:

Annemieke Sanderse, Gerrit Meringa (sorry Gerrit), Rieks Paas, Ineke Wit, Marcel Vervest en Ans Bootsma.