Inloggen bij de Semslanden

U kunt inloggen met de gegevens die u voor E-golf4u gebruikt.

Basisscholen golfen op de Semslanden

Basisscholen golfen op de Semslanden

Sinds begin april lopen er leerlingen van de basisscholen in de gemeente Aa en Hunze 13 weken lang op ons park. Ze komen kennis maken met golf. We hebben de basisscholen in de nabije omgeving uitgenodigd met een uniek aanbod: onder schooltijd drie gratis lessen. Daarvan maken ongeveer 200 basisschoolleerlingen gebruik. Want het is nooit te vroeg om met golf te beginnen.

Onze club heeft via de gemeente Aa en Hunze contact gezocht met het basisonderwijs. De golflessen worden begeleid door Golfschool Tee-2-Green in samenwerking met de combinatiefunctionarissen Sport van de gemeente Aa en Hunze. Ook hebben we een samenwerking met Touringcarbedrijf Drenthe Tours om de kinderen veilig van en naar de golfbaan te brengen.

Onze pro’s hebben een gevarieerd programma opgesteld. De meeste kinderen hebben nooit eerder golf gespeeld. In het gevarieerde programma leren ze een aantal basisslagen: putten, chippen en de swing. Het is belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd in aanraking komen met verschillende sporten. De bedoeling is dat door de speelse aanpak kinderen met veel plezier kennis maken met de golfsport.

Voor de club is dit een pilot om te bekijken op welke wijze we schoolkinderen warm kunnen maken voor golf. Als dit aanslaat, geven we er volgend jaar een vervolg aan.

Aa en Hunze Jeugdgolf Cup

Na afloop van de lessenreeks en in het begin van de zomervakantie wordt de prestigieuze Aa en Hunze Jeugdgolf Cup georganiseerd. Die wordt gespeeld op zaterdag 4 juli om 15.00 uur Alle kinderen die mee gedaan hebben aan de lessenserie. mogen strijden om de titel ‘Aa en Hunze Jeugdgolf Cup Winnaar 2015’. Kom kijken en aanmoedigen!

Basisscholen die mee hebben gedaan:

  • OBS de Eshoek te Annen
  • OBS de Badde te Annerveenschekanaal
  • OBS Prins Willem Alexander te Eext
  • CDS de Marke te Gieten
  • OBS de Flint te Ekehaar