Inloggen bij de Semslanden

U kunt inloggen met de gegevens die u voor E-golf4u gebruikt.

Jeugdteam kampioen

Jeugd-2

De afgelopen paar weken hebben wij als 2e jeugdteam van de Semslanden meegedaan aan de NGF-jeugdcompetitie over 18 holes. Met ons team, bestaande uit: Albert de Boer, Nisha van der Meer, Tygo Hemmen, Roan Schnoing en Annemarie Doze, hebben we vier wedstrijden gespeeld op verschillende banen in het Noorden van het land.

De eerste wedstrijd op de Noord Nederlandse was een voor iedereen gezellige wedstrijd tegen golfclub Zuid-Drenthe, die we uiteindelijk wonnen met 21-7. Een week later speelden we op golfclub Holthuizen. Met prachtig golfweer (niet te warm, niet te koud) wonnen we van De Gelpenberg met 19-9.

De derde week begon tot ons door te dringen dat we in de race waren voor het kampioenschap. In de stromende regen speelden we de enorm spannende wedstrijd tegen het team van Holthuizen. Het kwam op de laatste punten aan, maar gelukkig hebben we net gewonnen. Bovendien hadden we hier mazzel dat de andere koploper, de Noord Nederlandse, verloor van De Gelpenberg. Het puntenverschil tussen ons team en de nummer twee werd hierdoor groter.

Afgelopen zondag speelden we de finale tegen de Noord Nederlandse. Al op de teebox werd de spanning duidelijk. We moesten deze wedstrijd goed spelen om kampioen te worden en volgend jaar te kunnen meedoen in de 1e klasse! Na negen holes was de stand al 8-0 in het voordeel van de  Semslanden. We wilden echter niet te vroeg juichen, want tijdens de 2e negen kan er nog van alles gebeuren.

 Rond twee uur kwamen de flights achter elkaar binnen en werden de scores bekend. Met een einduitslag van 24-4, konden we ons aan het einde van de middag de kampioen van de poule noemen! Na bloemen en felicitaties van alle tegenstanders te hebben ontvangen gingen we met een goed gevoel naar huis.

Annemarie Doze

Jeugd kampioen