Inloggen bij de Semslanden

U kunt inloggen met de gegevens die u voor E-golf4u gebruikt.

Baanbulletin

Na een heel natte periode lijkt het erop dat we langzaam naar droger en mooier weer gaan. Het zou fijn zijn als we een beetje een voorjaargevoel krijgen. Het was de afgelopen maanden veel te nat en de baan is daardoor regelmatig dicht geweest. Deze tijd is benut om daar waar nodig boswerkzaamheden uit te voeren . Een behoorlijk aantal bomen had te lijden gehad van de vele stormen in de afgelopen maanden.
Op Boerveen 3 is de afgelopen tijd de ECO zone verwijderd en is er een vijver voor in de plaats gekomen. Dit is onderdeel van het meer klimaatproef maken van de baan om het hoofd te beiden aan heel natte omstandigheden. U heeft op foto’s gezien waar de vele regen toe leidt: zelfs fairways en bunkers staan onder water in het centrale gebied rondom de greens van Hondsrug 5 en 7. Er is een plan in de maak om dit in de toekomst te voorkomen en de vijver bij Boerveen 3 is daar een onderdeel van. Uiteraard wordt u geïnformeerd over het hele plan dat in de komende ALV aan u gepresenteerd zal worden.
De grond die vrijkwam is ter plaatse verwerkt en zal worden ingezaaid met gras. Deze wijziging biedt weer kansen voor amfibieën.
Er wordt door de greenkeepers nu weer hard gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen voor het komende golfseizoen. De komende week staan de volgende werkzaamheden op het programma:

1) Terugplaatsen van alle teemarkers zodat U weer van alle verschillende tees kunt spelen. Zowel Wit, Geel en Oranje staan dan weer op hun plek.

2) Het weer in orde maken van alle bunkers. Dit zal deze en volgende week gaan gebeuren. De randen zullen netjes worden afgestoken en de bunkers zullen daar waar nodig worden bijgevuld. Dat betekent ook dat de GUR-regel voor bunkers niet meer van kracht is en u weer zoals vanouds uit de bunker moet spelen. Dit zal ook op de borden in de vitrines kenbaar worden gemaakt.

3) Komende week zal een klein 2e stapje worden gezet naar het verbeteren van de afwatering. Op Boerveen 3 zal vanaf woensdag het gebied voor de green en bunker gedraineerd worden en zal de bunker voorzien worden van een aparte drainage. De drainagesleuven zullen worden opgevuld met zand. Gedurende de werkzaamheden zal de hole indien mogelijk ingekort worden of gesloten. De werkzaamheden zullen naar verwachting binnen twee dagen gereed zijn. De met zand gevulde sleuven mag u beschouwen als GUR.

4) Daarna zal de teebox van Boerveen 5 worden afgemaakt en worden voorzien van drainage en beregening . Als dat gereed is wordt hij afgewerkt met graszoden. Dit zal waarschijnlijk, als het weer het toelaat, medio maart gereed zijn.

28-02-2024
Arie Wiechertjes en Karst Hoogsteen