Inloggen bij de Semslanden

U kunt inloggen met de gegevens die u voor E-golf4u gebruikt.

Old Grand Dad Regiofinale

17 juli was het dan zover.

Ruim negentig grootvaders van negentien noordoostelijke golfclubs verzamelden zich op onze baan. De baan die er voortreffelijk bij lag en waar veel oude knarren hun waardering over uitspraken. Ontvangst met koffie of thee en een gebakje erbij werd al eveneens zeer op prijs gesteld en na een welkomstwoord van onze voorzitter en enkele details van de clubconsul van de Stichting Old Grand Dad kon de strijd losgaan. Drieëntwintig flights waar veelal op het scherpst van de snede werd gestreden om kwalificatie voor de landelijke finale op 14 augustus op golfclub Rozenstein in Wassenaar. Uiteindelijk wisten elf spelers zich te plaatsen voor deze landelijke finale met de mogelijkheid dat de winnaar zich naar kleinkinderen mag uiten als “de beste golfende Opa van Nederland”.
De Semslanden zal bij deze wedstrijd vertegenwoordigd worden door Henk van Sluis en de clubconsul van de Semslanden. We moeten maar hopen dat beiden zich van hun beste kant laten zien. Na de wedstrijd was er nog een gezellig samenzijn onder het genot van een drankje en voortreffelijk hapje en natuurlijk het omkleden. Tijdens het afsluitend diner de prijsuitreiking waarbij ondermeer van nagenoeg iedere club 2 vouchers beschikbaar werden gesteld. Een uitstekende dag waarbij de Semslanden zich van de allerbeste kant heeft gemanifesteerd. Opmerkelijk was dat enkele spelers afscheid namen met de woorden dat ze nooit een regiofinale wilden organiseren, omdat ze bang waren deze dag niet te kunnen evenaren, laat staan overtreffen.
Het belangrijkste aspect is nog niet aan de orde geweest. Het fundament van de Stichting Old Grand Dad is dat jongeren met om het even welke beperking sportief in beweging worden gestimuleerd. Niet door grote sportbonden te sponseren, niet door prestatiesport te stimuleren, maar op kleine schaal voorwaarden te scheppen om jongeren met een beperking in staat te stellen in beweging te komen.
17 juli werden vanuit de Semslanden leden met een beperking van de Asser Roei Club voorzien van middelen om jongeren veilig te laten roeien en hun seizoen langer te kunnen beleven. De schenking bedraagt € 1.250, -. Daarnaast werd als doel gekozen voor jongeren uit Oekraïne die in de bossen van Papenvoort verblijven. Jongeren die een tafeltennistafel en karaoke set hebben ontvangen zodat ze in hun eigen taal kunnen zingen en dansen en de thuissituatie regelmatig uit hun hoof kunnen zetten. Ruim honderd jongeren die voor € 1.173, – veel plezier wordt bezorgd. Voorts was er nog
€ 1.400, – over voor de penningmeester van de OGD die hiermee nog andere doelen kan verwezenlijken.

Opa’s, medewerkers van deze geslaagde dag: je kunt trots zijn op je club. Nu nog even een nieuwe clubconsul vinden en het is helemaal voor elkaar.
Met dank aan iedereen die meegewerkt heeft aan deze geslaagde dag.
Frans Geers
(Scheidend) Clubconsul OGD van de Semslanden