Inloggen bij de Semslanden

U kunt inloggen met de gegevens die u voor E-golf4u gebruikt.

17 juli op de Semslanden: regio-finale Old Grand Dad

Op maandag 17 juli a.s. staat er een groot evenement op de Semslanden op stapel. Zo’n kleine 100 opa’s betreden de baan om in de OGD-regiofinale met elkaar te strijden om het regiokampioenschap. De regio Noord Oost Nederland van de Stichting Old Grand Dad omvat 19 golfbanen en al die banen hebben opa’s. Golfende opa’s. De kwalificatie voor deze regiofinale gebeurt aan de hand van het aantal donerende opa’s. 10% wordt afgevaardigd naar regiofinales.

In heel Nederland zijn dat er ongeveer 5.200 en deze opa’s doneren jaarlijks een bedrag van minimaal € 25,-. Niet om feestjes van te vieren, maar via allerlei projecten worden jongeren met een beperking in staat gesteld te sporten en te bewegen.

Zoals het er nu uitziet is de totale opbrengst dit jaar ruim € 160.000.00. Er zijn natuurlijk sportkoepels en banken die prestatiesport stimuleren, soms zelfs om sporters met een beperking naar de paralympische spelen te kunnen uitzenden. Bij de Stichting Old Grand Dad is het meer om de faciliteiten te doen dan om de prestatie. Faciliteiten waardoor jongeren met een beperking het gevoel hebben er ook bij te horen.

Tijdens de dag dat op onze baan deze regiofinale zal worden gespeeld wordt er weer eens een ouderwetse “shotgun” gespeeld.

Dat betekent dat de baan vanaf elf uur gesloten is, dat Arie en zijn medewerkers de baan er (zoals altijd) tip-top hebben bijliggen, dat de parkeergelegenheid voor de opa’s op de grote parkeerplaats zal zijn, dat de horecamedewerkers een stoere dag zullen hebben met een goede omzet, dat nagenoeg 100 opa’s een diner zullen nuttigen, kortom een dynamische dag.

Aan het eind van het diner worden uiteraard de prijzen uitgereikt. Naast diverse begerenswaardige trofeeën zijn er plaatsingen voor de landelijke finale die op 8 augustus op Rozenstein (Wassenaar) gespeeld gaat worden. Het zal je maar gebeuren, dat je je manifesteert als de “beste golfende opa van Nederland”. Even ter herinnering vorig jaar werd ons lid Roelf Wessels 5de bij de landelijke finale. Wie weet wat er inzit als onze kanonnen op hun eigen course spelen. Tevens zullen bij de prijsuitreiking enkele goede doelen verblijd worden met de opbrengst van deze dag.

Oh ja, bent u opa en nog geen donateur? Op de website Stichting Old Grand Dad Nederland vindt u alle informatie en zelfs een inschrijfformulier. Voor dit jaar bent u weliswaar te laat, maar volgend jaar zijn er nieuwe kansen.

Clubconsul van de Semslanden
Frans Geers