Inloggen bij de Semslanden

U kunt inloggen met de gegevens die u voor E-golf4u gebruikt.

Marshals waren op opfriscursus

Eens in de zoveel tijd gaan de marshals op herhaling. Dan wordt de kennis opgefrist en worden allerlei praktijksituaties besproken. Afgelopen woensdag de 22e had commissievoorzitter Hans Speller daarvoor een bijzondere locatie geboekt: bij onze welbekende  buurvrouw “boerin Agnes”. Haar boerderij ligt op zo’n 500 meter van onze baan en is perfect ingericht voor een workshop. Agnes had zelf de lunch verzorgd.

Onder leiding van twee trainers van de NGF inventariseerden de deelnemers wat zij als de belangrijkste taken van de marshal zagen. Daaruit werden drie rollen duidelijk: 1. gastvrouw/gastheer, 2. toezichthouder en 3. hulpverlener. Voor elke rol werden de uitdagingen en beste aanpak behandeld.
Daarnaast kwamen een aantal algemene aspecten aan bod: de marshal binnen de organisatie (die bij ons goed is geregeld, aldus de NGF), de retorische vraag “bestaat de ideale marshal?” (niet in echte wereld) en “wat is een goede basisuitrusting?” (veel overeenstemming met wat persoonlijk accenten).

De middag werd besteed aan het oefenen van praktijksituaties, in de vorm van rollenspellen. Al met al keken de ruim 20 marshals terug op een geslaagde en leerzame dag. die werd afgesloten met een rondleiding in de moderne, integraal duurzame boerderij van boerin Agnes.