Inloggen bij de Semslanden

U kunt inloggen met de gegevens die u voor E-golf4u gebruikt.

Vergroten van de soortenrijkdom op de Semslanden 

Op maandag 11 november is er door Landschapsbeheer Drenthe samen met de provincie Drenthe maaisel beschikbaar gesteld van een paar terreinen, o.a. het oude vliegveld in Havelte, waar allerlei Drentse kruiden groeien. Dit in het kader van het vergroten van de biodiversiteit op de golfbaan. De soorten die we proberen te laten kiemen op deze twee gebieden zijn onder andere Gentiaan, Tijm, Brunel, gevlekte Orchis en de mei Orchis.

De soorten komen al wel voor op de golfbaan maar er zijn meer gebieden waar ze zouden kunnen groeien. Het projectje is gesubsidieerd door de provincie. Het verspreiden gebeurde tussen Hondsrug 1 en Hondsrug 2. Al eerder was tussen Boerveen 4 en Boerveen 5 wat verspreid. De gebiedjes zullen afgebakend worden met blauwe paaltjes en zijn dus zolang het maaisel er ligt GUR. In februari of maart zal het maaisel verwijderd worden. Vanaf april tot oktober zullen dan deze gebieden weer gebieden worden waar niet uit gespeeld mag worden. Daar volgt nog een mededeling over vanuit de handicap en regelcommissie hoe te handelen als de bal in deze gebieden ligt. 

 

Van het maaien, ophalen en verspreiden zijn opnames gemaakt door TV Drenthe voor het programma Roeg dat op zaterdag 16 november om 17.15 uur wordt uitgezonden. 

Arie Wichertjes 

Karst Hoogsteen