Inloggen bij de Semslanden

U kunt inloggen met de gegevens die u voor E-golf4u gebruikt.

Wandelpad wordt vrijdag 26 oktober geopend door wethouder Heijerman

U hebt ze vast al zien staan: kleine nieuwe bordjes in de baan. Het zijn wegwijzertjes voor wandelaars. Binnenkort verschijnen ook twee borden bij de ingang aan de Nieuwe Dijk en aan de andere kant, achter de green van H5.

Vooral als de herfstbladeren gaan kleuren, zeggen we regelmatig tegen elkaar: “wat is het hier mooi”. Nou, dat vinden veel niet-golfers ook en daarom laten we ze graag meegenieten van onze prachtige baan.
Het wandelpad is onderdeel van de Hamerlanden-route, die wandelaars kunnen lopen rondom Kostvlies en die langs allerlei mooie en interessante plekken leidt.
Het bezoek van niet-golfers moet uiteraard wel veilig blijven en de spelers niet storen. Dat is met het nieuwe pad goed gelukt. Op één plaats is het voor iedereen even opletten. Bij de tee van H6 (de oude hole 2) kruist het wandelpad de fairway. Bij het plannen van het pad bleek zo’n oversteek onvermijdelijk. Golfers hebben daar voorrang en wandelaars moeten wachten. Maar het is voor beide partijen even uitkijken.

GEO-certificaat, landgoed, gastvrijheid

Het wandelpad is eigenlijk het tastbare symbool van een aantal zaken waar we de afgelopen tijd mee bezig zijn geweest en die we belangrijk vinden:
– ons GEO-certificaat waarmee we zijn erkend als een club die verantwoord omgaat met het milieu. We hebben gifstoffen vrijwel geheel uitgebannen, het gebruik van meststoffen sterk teruggebracht en we hebben aangetoond energiebewust te werken in alle facetten.
– de landgoedstatus die alleen wordt toegekend aan gebieden met veel natuur en bijzondere fauna en flora.
– onze open houding tegenover niet-golfers: wie onze brasserie met terras wil bezoeken, is van harte welkom. En wie van de natuur op ons park wil genieten, kan altijd ons wandelpad in slaan.

Kom naar de opening

Vrijdag 26 oktober om 15.00 uur komt buurtbewoner en wethouder Henk Heijerman van de gemeente Aa en Hunze ons wandelpad officieel openen. Wij stellen uw aanwezigheid zeer op prijs. Kom daarvoor naar de schuur van Arie, gun de sprekers uw luisterend oor en moedig ze aan bij het planten van drie inheemse fruitbomen.
Na afloop bent van harte welkom om onder het genot van een drankje na te praten en al uw vragen af te vuren op de initiatiefnemers en onze greenkeeper Arie Wiechertjes die met zijn team al twintig jaar het Landgoed de Semslanden verzorgt.