Inloggen bij de Semslanden

U kunt inloggen met de gegevens die u voor E-golf4u gebruikt.

Beatrixoord ontdekt paragolf op de Semslanden

Woensdag 31 mei jl bezocht Hans Arendzen onze club de Semslanden. Hans is lid van golfclub de Noord Nederlandse en is tevens lid van EDGA (European Disabled Golf Association) . Hans heeft als taak binnen EDGA om het gehandicapten-golf binnen Europa zoveel mogelijk te promoten. Hij vroeg ons of wij medewerking wilden verlenen om iemand uit zijn netwerk kennis te laten maken met het golfen vanuit een paragolfer. Het ging om een 50-jarige man die 4 jaar geleden een incomplete dwarslaesie heeft opgelopen en daardoor niet meer in staat is om zijn favoriete sport “het golfen” uit te oefenen. Uiteraard wilden we graag aan dat verzoek voldoen.

Clubgenoot John van Gemert heeft initiatieven ontplooid om te kijken of de golfsport voor personen met neurologische aandoeningen een middel kan zijn bij het revalideren. John is op de hoogte gebracht van de komst van Hans Arendzen. Zijn contacten met “Beweeg- en Sportloket” van revalidatiecentrum Beatrixoord (UMCG) leverde op dat Beweeg – en Leefadviseur Eric Helmantel graag bij de bijeenkomst op de Semslanden aanwezig wilde zijn. Hij nam een collega mee.

Een en ander bracht een kettingreactie teweeg en een tweetal fysiotherapeuten van Beatrixoord, Anneke Grootonk en collega, melden zich voor de bijeenkomst. Ook het Bestuur van de Semslanden toonde grote betrokkenheid bij het gehandicaptengolf door de aanwezigheid van onze voorzitter Christophe de Jongh. Nieuwe netwerken ontstonden en bestaande netwerken werden stevig aangehaald.

Niet alleen het prachtige weer maar vooral de buitengewoon inspirerende sfeer maakte deze bijeenkomst zeer bijzonder. In de eerste plaats voor Gerard Hendriksen die na 4 jaar eindelijk weer kon golfen. Het goede gevoel na een goede impact met de bal en een prachtige balvlucht is bij iedere golfer bekend. Dat goede gevoel werd door hem weer ervaren. “Het voelt weer als vanouds” wist hij mij te vertellen. Na wat geoefend te hebben met de werking van de paragolfer, wat ballen geslagen te hebben op de driving range en putten op de oefengreen, toch ook maar een paar holes gelopen op de PAR 3 baan.

Deze bijeenkomst heeft in ieder geval opgeleverd dat het golfen nu serieus op de agenda staat van het revalidatiecentrum Beatrixoord. Men gaat onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. John van Gemert houdt de vinger aan de pols en zal desgevraagd Beatrixoord met raad en daad bijstaan.
Hans Arendzen vond het geweldig hoe wij als club op zijn verzoek hebben gereageerd. Niet alleen de hartelijke ontvangst maar ook de betrokkenheid van Bestuur en aanwezige leden viel op.
Naar mijn mening heeft Golfclub De Semslanden met deze bijeenkomst zich van zijn goede kant laten zien en inhoud gegeven wat maatschappelijkheid verantwoordelijkheid betekent.
Aafke, bedankt voor al het facilitaire werk dat je hebt gedaan.

Naschrift voor geïnteresseerden : Goning4Golf Foundation van Monique Kalkman heeft twee jaar geleden een filmpje opgenomen waar ik ook aan mee heb mogen werken. De film is opgenomen op golfclub Aalmeerderhout en is bedoeld voor lezingen en revalidatiecentra.
Hierbij de link: http://youtu.be/_Odt6HJX4bs.

Harry Rundberg