Inloggen bij de Semslanden

U kunt inloggen met de gegevens die u voor E-golf4u gebruikt.

Old Grand Dad nieuws

SEMSLANDER CONSUL KAMPIOEN !!!!!!

Zo’n 8 jaar geleden vroeg de toenmalige consul van de Stichting Old Grand Dad Club of ik zijn zware taak wilde overnemen. Omdat ik de man niets kan weigeren heb ik dat maar gedaan na eerst uitvoerig te hebben gevraagd welke werkzaamheden er allemaal aan vast zaten.

  1. Zorg voor donateurs.
  2. Organiseer de jaarlijkse clubwedstrijd.
  3. Bezoek de jaarlijkse consuldag om op de hoogte te blijven.

Dat laatste is meestal een pleziertje. Er wordt door ongeveer 120 opa’s vergaderd, bijna altijd dezelfde vragen gesteld bij de rondvraag, lunchpakketje uitgedeeld en dan een wedstrijd gespeeld. 18 holes stableford. Afsluitend is er dan een diner. Omdat de vergadering en wedstrijd toch wel een beetje centraal gelegen moet zijn wordt er meestal op 1 van de “oude” banen gespeeld. Uw consul heeft ze inmiddels bijna allemaal gezien en is veelal gesneefd in zijn poging een goed resultaat te boeken.

Oh ja, zowel bestuur als regioconsuls, als clubconsuls betalen alles uit eigen zak. Van reiskosten en koffie tot en met diner en consumpties. Immers de stichting betaalt geen vergoedingen en alle donaties komen bij sportende jongeren met een verstandelijke of lichamelijke beperking terecht. Dit jaar werd er op de Hilversumsche Golf Club vergaderd en gespeeld. Er wordt overlegd over sponsorcriteria, clubwedstrijden, regiowedstrijden, doelstellingen en alles om de zaken maar zo duidelijk mogelijk te maken. Mocht er onder de huidige maar ook toekomstige donateurs en zijn zij welke wijze dan ook lid van de Semslanden vragen zijn dan is een mailtje, telefoontje, of direct aanspreken van de clubconsul voldoende om duidelijkheid te verschaffen. Ook is het uiteraard altijd mogelijk om via de website het landelijk bestuur te benaderen. Het staat iedere donateur vrij om projecten binnen de doelgroep aan te dragen en voor te stellen. Kent u een organisatie in uw omgeving projecten die wellicht in aanmerking komen voor financiële ondersteuning dan leg ik u graag de criteria uit en kunnen we in samenspraak met de landelijk coördinator kijken wat mogelijk is.

De Hilversumsche ( met sch). U kent deze baan ongetwijfeld als de baan die jarenlang het “Open KLM Golftoernooi” mocht organiseren. 120 opa’s die vergaderen en 110 daarvan die daarna gaan spelen. Er wordt slechts 1 prijs uitgereikt die echter in alle opzichten de moeite waard is. De hoogste score ontvangt: een zwarte OGD-pet, een sculptuur waar de winnaar zelf zijn naam in moet laten graveren (voor de eeuwige roem) en een fles Old Grand Dad Bourbon Whiskey. Voor de collectie van een verzamelaar het neusje van de zalm.

Na een jaar met alle golfproblemen die maar denkbaar zijn was het heerlijk om als winnaar te worden gehuldigd in een wedstrijd door 109 deelnemende opa’s (37 stfd.) Ook zo’n fles winnen? Donateur worden of zijn, deelnemen aan de clubwedstrijd op 22 mei en plaatsen voor de regiofinale. Vervolgens de landelijke finale winnen. Het lijkt moeilijk maar je hebt wel 3 fantastische dagen. Om donateur te worden is een donatie van € 20,00 voldoende. Kijk op de website van de Stichting Old Grand Dad Club of neem contact op met de (trotse) clubconsul ( fhgeers@gmail.com ) of op de baan.

 

Frans Geers,  clubconsul.

06-53 19 06 60