Inloggen bij de Semslanden

U kunt inloggen met de gegevens die u voor E-golf4u gebruikt.

Greenkeeping : Bulletin 1

1-15 April 2017

De Semslanden ontwaakt uit de winterslaap

Het is in de baan zichtbaar dat het voorjaar is. De dotters staan weer volop in bloei aan de waterkanten.
Vanaf april zullen de leden regelmatig (2 wekelijks) op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen op en in de baan. Er is een winterseizoen geweest met vele activiteiten en daarvan zijn de gevolgen goed merkbaar in de baan. Er is een andere afwatering gekomen en een eilandgreen. Hole 8 is aangepast door de potbunkers te vervangen door een grote bunker. Op hole 13 is er een waterpartij bijgekomen. Al deze activiteiten laten natuurlijk hun sporen na op fairway en rough. Er zal zoveel mogelijk aan gedaan worden om dat zo spoedig mogelijk weer zo te maken dat u er in het spel geen last meer van heeft. Wel is het zo dat vanuit de greenkeeping aan de leden dringend wordt verzocht de oevers niet te betreden omdat deze nog lang niet in balans zijn en dan de helling vertrapt wordt.

Dus bij de green van 9 géén ballen uit het water vissen a.u.b. !

Met het invoeren van dit mededelingenbulletin willen we de leden informeren wat er de komende weken zoals te gebeuren staat:

  • De brug
  • Inzaaien van de rough
  • Verbreden van de fairway op hole 9
  • Bezanden en rollen van de greens
  • Maaien in het bos
  • Aanplanten van de par 3

De brug

De brug wordt op dit moment gebouwd in Drouwen. Verwacht wordt dat hij in de week na Pasen gereed is. Op maandag 24 april zal de fundatie gemaakt worden aan weerszijden van het water. Dinsdag 25 april zal hij worden aangevoerd in twee delen en met een kraan op zijn plek worden gehesen. Op deze twee dagen zal de green van hole 9 niet bespeelbaar zijn en wordt tijdelijk de wintergreen weer ingevoerd.

Vanaf maandag 24 april tot en met maandag 1 mei wordt er aan de brug gewerkt en is daar waar nodig op hole 9 vanwege de werkzaamheden tijdelijk een wintergreen.
Buiten werktijd is de hole geheel bespeelbaar.

Inzaaien van de rough

Er is op veel plaatsen in de baan grond in bewerking. Deels zal dat worden ingezaaid met gras en deels met een weidebloemenmengsel. Er wordt een mengsel van de volgende soorten ingezaaid:

Verbreden van de fairway op hole 9

De fairway op hole 9 wordt aan de linkerzijde verbreed. Het is nu al zichtbaar omdat de rough korter gemaaid is. Er is ongeveer 10 meter verbreed.

Bezanden en rollen van de greens.

De komende weken worden de greens bezand en zal er voor het eerst gebruik worden gemaakt van een nieuwe manier van rollen van de greens.
Deze rol is net aangeschaft en zal er voor zorgen dat de greens goed vlak zijn en goed rollen zodat de golfballen hun lijn zullen houden.

Maaien in het bos

De komende weken zal het fluitkruis weer heel snel gaan groeien in het bos. Het is dan op bv op hole 1 en 2 heel erg moeilijk je bal te vinden. Bijtijds zal dit gemaaid gaan worden om de bal vindbaar te houden. Er kan omdat dat 2 keer 1 dag in beslag zal nemen lawaai overlast optreden omdat een ploeg van 3 man met bosmaaiers dit zullen uitvoeren.

Aanplanten van de par-3 baan

De afgelopen twee weken is er gewerkt aan het aanplanten van de par-3. Er zijn diverse fruitbomen geplant zoals een appel, peer en kers en veel inheemse struiken. Ook zijn langs de weg eiken en berkenbomen geplant.
Er zullen nog bankjes geplaatst worden en een net voor de afslagplaats van hole 9 om de spelers te beschermen tegen afslagen van hole 8.
Er komen ook nieuwe vlaggetjes en er zal bij de green van elke hole wat meer aandacht besteed worden aan de voorzijde door een foregreen te maaien.

Arie Wichertjes
Karst Hoogsteen