Inloggen bij de Semslanden

U kunt inloggen met de gegevens die u voor E-golf4u gebruikt.

Top-paragolf op de kleine baan

Vele leden kennen hem al: Harry Rundberg. Al jaren is hij een enthousiaste golfer.

Door een ongeluk ruim vijf jaar geleden raakte hij verlamd vanaf zijn middel. Maar Harry heeft na zijn revalidatie het paragolf ontdekt en speelt sinds een klein jaar bij ons golf op de club. Met zijn nieuwe paragolfer, een soort minibuggy op vier brede banden, mag hij op de greens en zelfs in de bunkers. En onze Harry heeft de smaak te pakken. Mede dankzij een groep leden/buddy’s die met Harry golfen. Hij oefent zeer regelmatig, neemt les en… is een trouwe terrasbezoeker met zijn rolstoel buitenom.

Harry en ik gaan om de twee weken donderdagmiddag samen oefenen. We wonen in Groningen Stad. Hij haalt me op met zijn busje en we praten gezellig bij. Als oud-collega’s en vakbroeders never a dull moment. En dan gaan we de Kleine Baan op. En niet zomaar! Het gaat er fanatiek aan toe, we evalueren, we helpen elkaar, we genieten en je gelooft of niet…  Twee weken was het helemaal RAAK! de 9 holes van de par3-baan in 27 slagen: 3 birdies, drie parren, drie bogeys. Niet te geloven, zo straight! Ik ben stinkjaloers want lager dan 31 ben ik nooit gekomen. Chapeau, chapeau! We houden de loop erin.

Christophe de Jongh

Hoe doet Harry dat? Level par op de kleine baan? Aafke maakte foto’s die het laten zien.

Harry1-bHarry2-bHarry3-bHarry4-bHarry5-b