Aanmelden regellessen en/of examen

Als u baanpermissie hebt gekregen, wilt u natuurlijk ook snel uw WHS handicap halen. Daarvoor dient u eerst het regelexamen van de NGF af te leggen. De club geeft periodiek spelregellessen om u alle facetten van het spel te leren. Het examen wordt door een lid van de Handicap en regelcommissie afgenomen.

De cursus en het examen zijn gratis voor leden van de Semslanden. Bent u geen lid — bijv. omdat u een “vrije golfer” bent of een Par3 jaarkaart hebt — dan betaalt u € 30,- voor de lessen en € 10,- voor het examen. Wordt u in hetzelfde jaar lid van de club, dan wordt uw les- en examengeld verrekend met uw contributie.

DatumRegelles Examen
27 augustus09.30u. - 12.30u.
10 september 09.30u. - 10.30u.
15 oktober09.30u. - 12.30u.
29 oktober 09.30u. - 10.30u.
19 november09.30u. - 12.30u.
10 december 09.30u. - 10.30u.

U kunt ook alleen aan het examen deelnemen. In dat geval moet u zelf de regels leren. Dit kan door een spelregelboekje te bestuderen en/of te oefenen op de site van de NGF. Hier kunt u het examen oefenen. Wij raden u echter nadrukkelijk aan om de lessen op de club te volgen omdat u daar de regels beter leert begrijpen.

Let op
– De genoemde data voor de lessen en examens zijn onder voorbehoud, alleen bij voldoende deelname zullen deze plaatsvinden.
– U stuurt onderstaand formulier in om u op te geven voor een specifieke datum. Zonder tegenbericht wordt u op de door u aangegeven datum verwacht.             

Advies voor voorbereiding op cursus en examen

* In de proshop is het boek “Golfregels voor startende golfers” te verkrijgen. Een goed leesbaar en geïllustreerd boek over de basisgolfregels en de praktijk van de etiquette.
* Op de website van de NGF staan alle vragen waaruit de regelexamens (30 vragen) worden samengesteld. Hier kunt u het examen oefenen.
* Alle regelvragen zijn ook te vinden in het boek “Oefenvragen voor het golfregelexamen”, eveneens in de shop verkrijgbaar.

Aanmeldingsformulier regellessen en/of -examen

  Naam*
  E-mail*
  Lidcode*
  Ik geef me op voor* Regelles en examenAlleen examen
  Opmerking

  De velden met een * zijn verplicht. Hebt u nog geen lid-code dan kunt u een nul invullen en uw contactgegevens in het vak “Opmerking” noteren.