Aanmelden regellessen en/of examen

Als u baanpermissie hebt gekregen, wilt u natuurlijk ook snel uw handicap-54 halen. Daarvoor dient u eerst het regelexamen van de NGF af te leggen. De club geeft periodiek spelregel-cursussen. Die worden gegeven in het clubhuis, meestal op zaterdag van 10 tot 14 uur (inclusief twee korte pauzes). Soms werd de cursus over twee zaterdagen verdeeld. Het examen wordt een week later afgenomen en duurt ongeveer een uur.

De cursus en het examen zijn gratis voor leden van de club. Bent u geen lid — bijv. omdat u een “vrije golfer” bent of een par-3 jaarkaart hebt — dan betaalt u € 30,- voor de lessen en € 10,- voor het examen. Wordt u in hetzelfde jaar lid van de club, dan wordt uw les- en examengeld verrekend met uw contributie.

Ook de komende tijd staan er cursussen en examens gepland. Bij onvoldoende aanmeldingen kunnen deze worden geannuleerd. U krijgt daarvan tijdig bericht.

MaandLes Examen
Januari27/1 10:00 - 14.003/2 10:00 - 11.00
Juni30/6 10:00 - 14.007/7 10.00 - 11.00
Oktober/November20/10 10:00-14:003/11 10:00-11:00

U kunt ook alleen aan het examen deelnemen. In dat geval moet u op eigen kracht de regels leren, bijv. door een spelregelboekje te bestuderen en/of te oefenen op de site NGFgolfregelexamen.nl. Wij raden u echter nadrukkelijk aan om de lessen op de club te volgen omdat u daar de regels beter leert begrijpen.

Advies voor voorbereiding op cursus en examen

* In de shop is het boek “Golfregels voor startende golfers” te verkrijgen, een goed leesbaar en geïllustreerd boek over de basisgolfregels en de praktijk van de etiquette.
* Op de website www.ngfgolfregelexamen.nl staan alle vragen waaruit de regelexamens (30 vragen) worden samengesteld. Hier kunt u ook het examen oefenen.
* Alle regelvragen zijn ook te vinden in het boek “Oefenvragen voor het golfregelexamen”, eveneens in de shop verkrijgbaar.

Aanmeldingsformulier regellessen en/of -examen

Naam*
E-mail*
Lidcode*
Ik geef me op voor* Regelles en examenAlleen examen
Opmerking

De velden met een sterretje* zijn verplicht. Hebt u geen lidcode of kent u hem niet, dan kunt u een nul invullen en uw contactgegevens in het vak Opmerking noteren.