Inloggen bij de Semslanden

U kunt inloggen met de gegevens die u voor E-golf4u gebruikt.

De Paragolfgroep

De Paragolfgroep van de Semslanden is globaal wel bekend binnen onze vereniging maar velen zijn niet echt op de hoogte van de specifieke activiteiten van deze groep. De commissie Paragolf heeft de activiteiten van de afgelopen maanden daarom even samengevat in dit nieuwsbericht.

Woensdagmiddag inloop

Iedere woensdagmiddag is er een inloop waar mensen met een fysieke beperking gezamenlijk gaan golfen (de paragolfers). Vrijwilligers van de vereniging (de buddy’s) helpen daarbij. Onze golfpro’s Richard en Adam alsmede José Loomans, golfpro van de Stichting Revalidatiegolf verzorgen de lessen voor de paragolfers. En in wisselende samenstellingen wordt er 9 of 18 holes gelopen op Drieveld op die woensdagmiddagen.

Specifieke activiteiten

Een aantal keren per jaar proberen we op de woensdagmiddagen iets speciaals te organiseren. Zo was er op 15 mei jl. een les onder leiding van onze pro Richard om ons de achtergronden en de techniek van het chippen bij te brengen. En na afloop van de les was er een chipwedstrijd. Deze wedstrijd werd door Lammert Lemmen gewonnen.

Zo zal in de zomer ook een gezamenlijk les over het putten worden gegeven met na afloop een putwedstrijd.

Jaarcompetitie

Dit jaar hebben we voor het eerst een Paragolf jaarcompetitie opgezet waarbij paragolfers en buddy’s iedere maand strijden om “de Jack Koek wisselbokaal”. Deze bokaal is ter ere van Jack , één van onze paragolfers die vorig jaar helaas is overleden. De beste resultaten over vijf maandwedstrijden bepalen het eindresultaat.
Op 27 maart jl. was onze eerste maandwedstrijd. Het weer was met een koude wind op de holes 1 t/m 4 iets minder prettig maar na het oversteken van de weg was het op de holes 5 t/m 9 prima te doen. Ger Brakema, Riemer Thalen en Herman Abelen behaalden respectievelijk de eerste, tweede en derde plaats in de 9-holes wedstrijd . Mirjam Scheek, Liesbeth Bel en Peter van der Kuip vormden de top drie in de 18-holeswedstrijd.

Grote baan

Het vertrouwen groeit bij de paragolfers en het spelen op de grote baan is dan de grote uitdaging. Dinsdag 4 juni was het zover , we hebben toen als groep voor het eerst op de Hondsrug gespeeld. “The Wild Bunch”, zoals iemand deze groep al omschreef gaat u vast vaker nog tegenkomen op Boerveen of Hondsrug. Er zijn al een tweetal personen 9 holes lid en dat aantal zal ongetwijfeld in de toekomst groeien.

Verder hebben de Marshalls Willem Zuidema en Lammert Lemmen op zich genomen om sommige leden van de groep met hun handicart rond te leiden op de grote baan. Velen van hen zijn al jaren Par 3 lid maar hadden geen idee hoe mooi onze grote banen zijn. Hun reacties waren hartverwarmend.

Uitwisselingswedstrijd in Ommen

Afgelopen woensdag 12 juni jl. waren we te gast bij Golfclub Hooge Graven in Ommen. Het was een wedstrijd samen met elkaar en niet tegen elkaar. En inmiddels was dit onze derde uitwisselingswedstrijd met Hooge Graven. Met 11 personen (paragolfers en buddy’s) en drie paramotions en een golfscootmobiel vertrokken we naar het zuiden hopende op mooi weer. Dit allemaal onder leiding van Ruud Scheek “el capitano” . Hij was ons aanspreekpunt voor Marianne Joop, coördinator van de paragolfgroep Hooge Graven. We kregen een zeer hartelijke ontvangst en de sfeer was buitengewoon goed. Het was uiteindelijk best goed golfweer met af en toe een heel klein buitje. We hebben 18 holes gelopen op hun prachtige par 3 baan in flights van gemengde samenstelling (van Semslanders en Hooge Graveners).

 

De namen van de prijswinnaars:
1e prijs: Lammert Lemmen, Hennie Ludeking en Farid Faasen.
2e prijs: Hennie Labrie, WiIlem Wolthuis en Peter v.d. Kuip.
3e prijs: Roel Veldhoen, Rikus Hermelink en Wil Hoogers.
4e prijs (hadden evenveel punten als de 3e maar de 3e haalden een betere 2e 9) : Tineke Otter, Anja Vermaas en Willem Zuidema.
Als groep hebben we gezamenlijk gedineerd in hun prachtige clubhuis. Het was een mooie dag en een mooie herinnering.