Inloggen bij de Semslanden

U kunt inloggen met de gegevens die u voor E-golf4u gebruikt.

Plaatsen en Schoonmaken toegestaan vanaf dinsdag 1 november

Het is weer nat en modderig in de baan. Daarom voeren we nu vervroegd de tijdelijke regels Plaatsen en Schoonmaken in.

Vanaf vandaag 16 oktober  mag u een bal op de fairway oppakken, schoonmaken en “plaatsen”, d.w.z. terugleggen binnen 15 cm van de oorspronkelijke ligging (de lengte van een scorekaart, uiteraard niet dichter bij de hole). Ligt uw bal in de rough, dan mag u hem markeren, opnemen en schoonmaken, maar moet u hem “terugplaatsen” op de plek waar hij lag.

De officiële tekst van de tijdelijke plaatselijke regels luidt als volgt.

Plaatsen

Als de bal van een speler in het algemeen gebied, gemaaid op fairwayhoogte of lager ligt, mag de bal zonder straf worden opgenomen en schoongemaakt. De speler mag zonder strafslag éénmaal de oorspronkelijke bal of een andere bal plaatsen binnen 15 cm van de oorspronkelijke ligplaats en niet dichter bij de hole.

Schoonmaken

Als de bal van een speler in het Algemeen gebied van de baan ligt, mag de bal worden gemarkeerd, opgenomen, schoongemaakt en teruggeplaatst zonder straf.

De straf voor overtreding van deze tijdelijke plaatselijke regels:
Matchplay : verlies van de hole
Strokeplay : twee strafslagen

Voor een ingebedde bal blijft de gewone regel 16.3 van kracht: In het gehele Algemeen gebied mag een ingebedde bal worden opgenomen, schoongemaakt en gedropt binnen één stoklengte, niet dichter bij de hole.