Inloggen bij de Semslanden

U kunt inloggen met de gegevens die u voor E-golf4u gebruikt.

Nieuwe Fase Golfen met Beperking

Woensdag 23 juni: een bijzonder dag bij Golfclub de Semslanden.
Golfclub de Semslanden wordt de trotse eigenaar van een gloednieuwe paragolfer inclusief aanhangwagen.

Dankzij uw bijdragen, dankzij de sponsoren en dankzij het bestuur, de pro’s en een actieve ledencommissie is de werving gelukt. Onze eregast, tevens oud paralympisch kampioene en ook Ambassadeur van de Fonds Gehandicapten Sport Monique Kalkman onthult samen met Harry Rundberg, voorzitter van de commissie Golfen met Beperking de nieuwe aanwinst.
Een extra dankwoord voor Jose Loomans, van de Stichting Revalidatiegolf, die ons al jaren met raad en daad bijstaat. Trotse, blije en ontroerde gezichten. Want ingewijden weten hoe heerlijk is om weer rechtop te staan en die bal te laten vliegen.

Wist u overigens dat Golfclub de Semslanden HET actieve centrum in het Noorden is geworden voor golfers met een beperking? Al 5 jaar zijn golfers beperking, met of zonder rolstoel van harte welkom op onze club. Iedere woensdag van 12 tot 13u is er vrije inloop voor lessen of lekker golfen op de par 3 baan. Inmiddels hebben we al 10 vaste deelnemers, waarvan een deel lid geworden is en gewoon meespeelt met wedstrijden en vrije rondes. Genieten van een dagje uit. Ontdekken hoe leuk golf is en gezellig napraten op het terras. Wat wil een mens nog meer?

Het tweede deel van het programma bestond uit een druk bezochte clinic met 11 deelnemers, waarvan 6 nieuwkomers. Oefenen in drie groepen en tot slot een echt put wedstrijd. Gewonnen door Rikus Hermelink. Eerste prijs: een doos met 12 ballen, met slagroom. Het enthousiasme onder de nieuwkomers is bijzonder groot en een vijftal heeft zich al gemeld voor vervolglessen bij onze pro’s in samenwerking met de Stichting Revalidatiegolf.
Een prachtig resultaat en naar verwachting zal een groot deel van deze groep doorstromen naar een regulier Par 3 lidmaatschap.

Hoe verder? Heeft u vrienden of familie die thuis zitten met een beperking, of via uw werk? Help ze op weg naar de woensdag-inloop.
Iedere woensdag – het hele jaar door – van 12 tot 13 u – welkom.

En verder gaan we met de aanhangwagen op pad om demo’s te geven. We beginnen straks bij Beatrixoord in Haren.
Langzaam maar zeker wordt onze club DE golfclub voor iedereen!