Inloggen bij de Semslanden

U kunt inloggen met de gegevens die u voor E-golf4u gebruikt.

Plaatsingsregel

Met ingang van 1 november aanstaande is het weer zover dat we de bekende Plaatsingsregel gaan invoeren. Want natheid op de baan, moeilijk speelbare liggingen en modderige ballen gaan het ons ook op de fairway weer onevenredig lastiger maken. Door gebruik te maken van de Plaatsingsregel kunnen deze winterongemakken enigszins worden verzacht.

Deze Plaatsingsregel geldt alleen voor de fairway.

De bestaande Plaatselijke regel “Schoonmaken” wordt met ingang van 1 november verruimd en geldt dan voor het hele Algemeen gebied*, dus niet meer alleen voor de fairway.

De teksten  van de beide Tijdelijke plaatselijke regels zijn hieronder weergegeven en zijn ook terug te vinden op de borden in het clubhuis en in de Vitrines buiten.

Kort samengevat:

  • Tijdelijke regel: Op de fairway mag een al dan niet ingebedde bal worden opgenomen en schoongemaakt en geplaatst (op 15 cm).
  • Tijdelijke regel: In het gehele Algemeen gebied mag de bal worden opgenomen, schoongemaakt en teruggeplaatst (op de oorspronkelijke plek).
  • En voor de volledigheid, de gewone regel : In het gehele Algemeen gebied mag een ingebedde bal worden opgenomen, schoongemaakt en gedropt binnen één stoklengte, niet dichter bij de hole. (Regel 16.3)

 

*Algemeen gebied=hele baan m.u.v.:

-de afslagplaats van de hole die je speelt

-hindernissen

-bunkers

-green