Inloggen bij de Semslanden

U kunt inloggen met de gegevens die u voor E-golf4u gebruikt.

Dames 1 – 27 holes kampioen!

Zondag 28 april was het dan zover. Dames 1 (27 holes) reisde af naar Golfclub de Lage Mors in het pittoreske dorpje Delden (Overijssel) waar zij het opnamen tegen Harderwold. Twee eerdere wedstrijden werden met dikke cijfers gewonnen (17-1 en 17-1) en daarom kon het team tijdens de een-na-laatste speelronde al kampioen worden. Hiervoor diende het team 12 punten binnen te slepen, zodat ze de laatste wedstrijd eventueel met 18-0 zouden kunnen verliezen. De moed zat er dan ook goed in. Om 10.00 uur werden er nog een paar ballen ingeslagen en om 10.30 uur startten Catherine van der Zee en Annette Meijer aan de eerste greensome. Annemarie Doze en Laura-Ann Mulder volgden de twee doorgewinterde competitiespelers en Threa Felix en Germa Smit werden als derde greensome opgesteld. Catherine en Annette haalden de eerste punten binnen en wonnen de ochtend met 2/1. Niet veel later haalden ook Annemarie en Laura-Ann de punten binnen door te winnen met 3/2. Threa en Germa hadden wat moeite om in het spel te komen en verdeelden de punten door AS te eindigen. De tussenstand tijdens de lunch was dus 5-1 en er waren nog 7 punten benodigd om het kampioenschap zeker te stellen. Na een heerlijke lunch van o.a. spaghetti, soep en diverse kaasjes konden de dames verder spelen aan de singles. Catherine trapte af tegen een 34-jaar jongere tegenstander. Zij won de partij met 6/4. Laura-Ann volgde als tweede speler en kon de wedstrijd eveneens makkelijk naar zich toe trekken door met 7/5 te winnen. De eerste 4 van de 7 punten waren dus binnen en Catherine en Laura-Ann begaven zich naar de green van hole 18 om de overige partijen binnen te zien komen. Echter kwamen Annette en Germa niet vanaf hole 18 naar binnen, want zij wonnen beide de wedstrijd met 3/2 en konden eerder uitstappen. Dit betekende dat het team 13 punten had en dat het kampioenschap binnen was. Threa (winst 4/2) en Annemarie (AS) werden dan ook juichend ontvangen. De laatste wedstrijd speelt het team op de Hattemse. Ondanks het kampioenschap, zullen de dames -als kers op de taart- dan ook voor winst gaan.

V.l.n.r. Annemarie, Catherine, Threa, Annette, Germa en Laura-Ann