Inloggen bij de Semslanden

U kunt inloggen met de gegevens die u voor E-golf4u gebruikt.

Nieuwe routing en hole-nummers

Vanaf maandag 19 maart hebben we een nieuwe routing in de baan, met nieuwe hole-nummers. De holes op Boerveen — de huidige 10 t/m 18 — worden Boerveen 1, Boerveen 2, etc. Afgekort B1, B2, etc.
De holes op Hondsrug worden  Hondsrug 1, Hondsrug 2, respectievelijk H1, H2, enz, maar hier verandert ook de volgorde. We starten voortaan op de huidige hole 3, lopen door tot en met hole 7, gaan dan linksaf naar hole 2, steken vervolgens door naar hole 1 en slaan bij de green van 1 linksaf naar hole 8. De route is een fractie korter dan de huidige.
Er komen duidelijke borden in de baan om de nieuwe routing aan te geven.

Waarom doen we dit?

Er zijn twee redenen waarom we dit doen en ze hebben allebei te maken met het starten op Boerveen.

Er worden steeds meer rondes van 9 holes gelopen. We hebben inmiddels bijna 200 leden met een 9-holeslidmaatschap. Dan voelt het plezieriger om een volwaardige lus te lopen dan “de tweede helft van de baan”. Dat was reden om de namen Hondsrug en Boerveen in te voeren en het is ook de reden om beide lussen elk hun eigen nummering te geven.
Ook voor spelers die 18 holes lopen vanaf Boerveen, voelt het vreemd om op hole 10 te moeten starten. Afslaan op Boerveen 1 (B1) klinkt een stuk logischer.

Vooral voor de 18-holes spelers is de volgorde op Hondsrug aangepast. Wie start op Boerveen komt nu nog vier lastige holes achter elkaar tegen. Hole 17 is vermoedelijk de meest uitdagende van de baan. Hole 18 is een pittige par 5. Dan naar hole 1, een stevige par 5 en tenslotte hole 2, een lange par 4. Zoveel lastige holes achter elkaar is onwenselijk. Daarom starten we voortaan op hole 3.

De makers van golfhorloges zijn hierover geïnformeerd, maar het verwerken van de gegevens duurt even. Daarom liggen er tabellen op de balie die de nieuwe hole-nummers vertalen naar de oude nummers op uw horloge.

Uiteraard komen er ook nieuwe scorekaarten. Die krijgen een extra flap omdat we iets belangrijks hebben toegevoegd, namelijk instructies voor noodgevallen. Op de achterkant daarvan staan de pinposities.