Inloggen bij de Semslanden

U kunt inloggen met de gegevens die u voor E-golf4u gebruikt.

Winterse mijmeringen

Van de voorzitter

Heeft u ook zo genoten van de prachtige herfst? Veel zon, weinig wind en nauwelijks regen. Met als gevolg een fantastisch kleurrijke golfbaan.
Midden november was het gebeurd met het mooie weer. Arie en zijn mannen en machines gingen aan de slag. Eerst flink dunnen en zichtwerk. Toen met de graafmachines fors aan de gang. Allereerst om de waterafvoer te verbeteren.
Weet u nog begin dit jaar? De regen hield niet op, het was soppen en plonzen, nood-routes en overvolle sloten en vijvers. Nu liggen er overal nieuwe verlaagde duikers en open verbindingen. Zeker weten, we blijven de droogste golfbaan van het noorden. Met zomergreens, ook in de winter altijd open. Zegt het voort. Laat de greenfee-spelers maar komen.

De strijd tegen het water combineren we natuurlijk waar mogelijk met de verfraaiing van de baan. Ineens verdwijnt mijn bal in een alweer een nieuwe vijver — ik geloof tussen hole 13 en 14.
Hoe hoorde ik leden fantaseren over een echte ‘signature hole’ met een eiland-green. En nu ligt-ie er! De fraaie nieuwe hole 9 heb ik op zaterdag 10 december mogen inwijden. Prachtig, wat een aankomst bij het clubhuis! Karst en Arie, bedankt. Goed werk. Nu nog een mooie brug van het eiland naar het clubhuis.

Begin dit jaar zijn we gestart met een nieuwe efficiëntere baanaanpak. Dat werkt goed tot nu toe, mede dankzij de vele vrijwilligers van de Commissie Groen.
Ook het 9-holes lidmaatschap is een succes en de 9-holes par-3 baan blijkt een trekker van jewelste. Absoluut niet makkelijk, maar wel een lage drempel. Dus neem ook je familieleden, vrienden of buren een keer mee. Maak ze dan ook maar meteen par-3 lid met een mooi lespakket van Adam en Richard.

Niet alleen buiten op de baan is er veel beweging, ook binnen staat onze club niet stil: de eerstvolgende stap is de vernieuwing van de brasserie. Met ingang van 1 januari neemt Jon de Lange de pacht over van Marleen en Eelco. En al in februari gaan we van start met een flinke opknapbeurt van het hele horecagedeelte. Meer info vindt u op onze website. Begin maart zal het klaar zijn. We zijn erg benieuwd wat u ervan vindt!

En dan zijn er natuurlijk ook veel personele en bestuurlijke wijzigingen.
Gerrald Komduur wordt — na twee jaar bij ons te hebben gewerkt — professional op Martensplek. Gerrald, het ga je goed daar.
Aafke krijgt vanaf januari twee dagen per week ondersteuning van Klaasje van Gelderen. Klaasje heeft regelmatig gewerkt in de shop, dus ze kent de club al aardig. Klaasje succes.
Tot slot kan ik melden dat we als bestuur blij zijn met de benoeming van Jurry Swart als zevende bestuurslid. Jurry blijft voorzitter van de Nieuwe-ledencommissie en gaat zich eerst rustig inwerken. Jurry, van harte welkom.

Mede namens de andere bestuursleden wens ik u allen een vredige decembermaand. We zien elkaar op de nieuwjaarsreceptie op zondag 8 januari.

Zwaai

Christophe de Jongh, voorzitter