Inloggen bij de Semslanden

U kunt inloggen met de gegevens die u voor E-golf4u gebruikt.

Tweede Stamppotmatch wederom een succes!

De 2e Stamppotmatch van het seizoen 2016-2017 (5 wedstrijden) stond mede in het teken van de (voorlopig tijdelijke) opening van onze nieuwe spectaculaire hole 9.
Nadat onze voorzitter Christophe de Jongh om 10:30 uur v.a. 100 mtr. zijn 1e bal direct op de green sloeg hebben alle 59 deelnemers ook kennisgemaakt met deze nieuwe uitdaging.

Nieuwe hole 9
Dat het er moeilijker uitziet dan het lijkt blijkt wel uit het feit dat slechts 1 Team geen punten wist te scoren op deze hole. Er werden maar liefst 12 Parren gemaakt door de 30 deelnemende Teams (8x een 5, 8 x een 6 en 1x een 7)!

Op een paar teams na werd er stevig doorgelopen op deze donkere druilerige winterse dag. Het 1e team melde zich al na 4 uur bij de wedstrijdtafel, dat is voor de spelvorm Vierbal (ook wel genoemd Four Ball Better Ball) erg snel. Nadat de laatste teams binnen waren kon vrij snel de uitslag bekend gemaakt worden, dat kwam mede door het verwerken van de scores op 2 computers, waarbij Erik Wilms ons daarbij erg goed geholpen heeft.

In tegenstelling tot de 1e wedstrijd (¾ handicap verrekening) werd er met een 90% handicapverrekening gespeeld, vooral de categorie 2 spelers vonden dit een stuk prettiger.
Vermoedelijk is een aantal categorie 2 deelnemers weggebleven vanwege de ¾ van de 1e wedstrijd want het aantal deelnemers in deze categorie viel met 7 teams wat tegen. Daar tegenover namen er nu maar liefst 23 teams deel in de categorie 1.

Uitslag categorie 1:
Overtuigend winnaars werden opnieuw (wonnen ook de 1e match) Bob Simons en Marcel Vervest met maar liefst 45 Stablefordpunten! Tweede werden Louis Huizenga en Jurry Swart met 40 pnt. En derde Richard Vredeveld en Gerald Doorten met 39 pnt. Met een iets hogere hcp. werden John van Gemert en Riemer Thalen met hetzelfde aantal punten vierde.

Uitslag categorie 2:
Eveneens overtuigend winnaars werden hier Ina Mennega en Gerrit Meringa met 41 Stablefordpunten. Tweede werden Barbara en Erik Wilms met 38 pnt.

Kijk voor de overige uitslagen op de website.

Ondanks het matige weer werden er toch 12 birdies gemaakt!

Marcel Vervest bedankte namens alle deelnemers de wedstrijdleiding in zijn speech, Marcel vertelde dat als de volgende match opnieuw gewonnen zou worden Bob Simons zal speechen.

Velen hebben daarna nog genoten van de laatste stamppotmaaltijd die door Marleen en Eelco geserveerd werd.

Uw wedstrijdleiders van deze dag Femma Dalenoord-Lemstra en Gerard Lasonder.stamppot-2-winnaars-a
(Deze mooie foto’s van alle winnaars zijn gemaakt door Ineke Wit)

Stamppot wedstrijd 2: Par 3

Met iets minder deelnemers aan de wedstrijd toch weer een succes. Het was prima golfweer en deelnemers uit alle categorieën. De handicaptabel blijft een klein probleem, als het gaat om het verschil in aantal slagen van dames en heren. Ondanks dat was de sfeer prima en is er goed gespeeld. Op de 1e plaats zijn geëindigd Anka Cremers en Mary Klaverdijk met 45 punten. Gevolgd op de 2e plaats met 44 punten Tineke Prakken en Jan Groot. Op plaats 3 met 42 punten Elske van Lith en Jan Duit. Allen dank voor het meedoen en op naar de volgende op 15 januari.

Sportieve golfgroet, Ina Tien

stamppot-2-par-3

De Stamppotwedstrijden zijn voor oud en jong!