Inloggen bij de Semslanden

U kunt inloggen met de gegevens die u voor E-golf4u gebruikt.

Aphrodite Cup

aphroditeAphrodite, de Griekse godin van de liefde en schoonheid, werd geboren uit het schuim van de zee. Aphrodite betekent dan ook ‘uit het schuim geborene’. Als boegbeeld voor de Golf amateur wedstrijden op de Nederlandse golfbanen heeft Aphrodite haar vleugels uit geslagen naar één van Europa’s mooiste golfbestemmingen; Novo Santo Petri , Chiclana aan de Costa da Luz. De finale van de Aphrodite Cup wordt gespeeld door de winnaars van de voorrondes. De voorrondes vinden plaats in Nederland, bij deelnemende golfclubs. Elke Nederlandse golfclub kon deelnemen aan de Aphrodite Cup en op die manier de finalereis naar Spanje binnenhalen.

Ook op de Semslanden vond deze voorronde plaats en wel op zaterdag 9 juli. Totaal 45 deelnemers gingen de strijd aan en het werd een close finish. Maar liefst 17 deelnemers speelden in de buffer of beter. Uiteindelijk trok Henk Buurlage met 38 punten en op matching card aan het langste eind, ofwel: hij gaat naar Spanje. Het was zuur voor Neil Hendriks, die ook 38 punten behaalde en teleurgesteld genoegen moest nemen met de tweede prijs.

Uw redacteur had de eer en het genoegen met de sponsor en eigenaar van Aphrodite, Jan Alofs, te lopen. Golftechnisch stelde het allemaal niet veel voor (dat gold voor de hele flight), maar het was wel uitermate gezellig.

Hier de foto’s van alle winnaars met dank aan Marcel Vervest.

A-1 A-2 A-3 A-4 A-5