Inloggen bij de Semslanden

U kunt inloggen met de gegevens die u voor E-golf4u gebruikt.

Stamppot-6

De lente begint op het noordelijk halfrond (meestal) op 20 maart en eindigt (meestal) op 21 juni. Het begin van de lente (20 of 21 maart) is bepaald op basis van een afspraak. Astronomisch gezien begint de lente als de dag en de nacht even lang zijn. Deze lentenachtevening treedt op rond 20 maart op het noordelijk halfrond. De zon gaat dan door het lentepunt en de dag en de nacht zijn ongeveer even lang. Voor 2016 is berekend dat de lente begon op zondag 20 maart om 05.30 uur. Ruim dus voor de aanvang van de zesde en tevens laatste stamppotwedstrijd. Helaas konden de ruim 50 spelers niet echt merken dat de lente was begonnen. Het was op z’n Hollands gezegd: geen weer. Koud, klam door de laaghangende bewolking en af en toe een miezerig vies regentje. Niettemin werd er flink strijd geleverd om de dagprijzen en uiteraard de hoofdprijzen voor de gehele stamppotcompetitie. Wedstrijdleiders Chris en Gertruud Westen hadden alles onder controle en de prijsuitreiking verliep vlot. De volledige uitslagen kunt u vinden onder “Wedstrijden”.

Omdat het lente was, hadden Eelco en Marleen besloten de stamppot te vervangen door een echt lentegerecht: coq au vin en die smaakte uitstekend.

Hier volgt een foto-impressie met dank aan Ina Tien.as1 as3 as4 as5 as6 as7 as8 as9 as10 as11 as12