Inloggen bij de Semslanden

U kunt inloggen met de gegevens die u voor E-golf4u gebruikt.

Winterbrief van de Voorzitter

Beste leden, beste nieuwe leden,

De winter komt eraan, onze beroemde stamppotmatches – 26e editie – zijn begonnen, de handschoenen kunnen weer aan en het bockbier zit weer in de tap. Wist u dat wij van alle Golfbanen in het Noorden het minste aantal dagen gesloten zijn? En dat met zomergreens! Dus lekker oefenen en doorspelen in de winter, dat kan op de Semslanden als nergens anders.

Het golfseizoen 2015 zit er bijna op. Het was een spannend jaar waarin we als club een aantal mooie stappen hebben gezet om onze club nog aantrekkelijker te houden voor bestaande leden en aantrekkelijk te maken voor nieuwe leden: De aanleg van drie extra holes voor een complete 9 holes par 3. De introductie van een nieuw par 3 lidmaatschap met oefenlessen, inloopmiddagen en zelfs par 3 wedstrijden. De introductie van een nieuwe 9 holes lidmaatschap.  En tot slot: de samenwerking met oefencentrum de Golferij uit Eelde.

De eerste tekenen zijn goed. De langzame ledendaling van de afgelopen 3 jaar lijkt gestopt. Nieuwe leden in allerlei varianten komen binnen. Zegt het voort, maak reclame bij familie en vrienden. De drempel is echt veel lager dan vroeger en … bij de Golferij kun je ook s’ avonds oefenen met kunstlicht.

De nieuwe leden match was een groot succes. En ervoor zorgen dat de nieuwe leden golf en onze club leuk blijven vinden. Want wat is die sport moeilijk in het begin. En al die regels en die spullen…. Om gek van te worden.  De mentoren, de pro’s en de nieuwe leden commissie wijzen de weg. We gaan ook meer categorie 3 wedstrijden organiseren, zodat je met een handicap boven de 36 ook mee kan doen met meer clubevenementen. Want dat is en blijft het mooie van onze sport: je speelt samen met jong en oud, man en vrouw, toppers en tobbers, topfit en kwakkelend. Je leert al doende heel verschillende, nieuwe mensen kennen. Een golfvereniging is meer dan alleen lekker gezond een rondje spelen, kopje koffie en weer naar huis. Voor heel veel van de ruim 700 leden is onze club een vertrouwde en veilige stek naast huis en werk.

We spraken als bestuur daarover met Jeroen Stevens van de NGF. Jeroen was eind oktober op werkbezoek. We lieten hem de 9 holes par 3 zien, we vertelden over al onze stappen en over onze zorgen over de krimpende golfmarkt in het noorden. Tot onze verassing hield hij en vurig pleidooi voor een actief verenigingsleven met o.a. familie-arrangementen. Volgens Jeroen heeft een levendige actieve Vereniging absoluut toekomst. Met onze maatwerk lidmaatschappen zijn we volgens hem op de goede weg:  maar denk aan reuring en leden binden, dat is zijn boodschap.

Nog meer reuring?  Er gebeurt toch al enorm veel als je ons jaarprogramma bekijkt. Hoe vaak zit het clubhuis niet gezellig vol ? Maar goed. Wakker blijven, gastvrij zijn naar nieuwe leden en gasten, experimenteren met nieuwe events.  Mocht je mee willen denken, mee willen doen. Laat van je horen. Maak een afspraak met een commissie of een bestuurslid. En ga eens met een vriend/vriendin of familielid langs bij de Golferij.

Volgend jaar bestaan we 30 jaar en vieren we ons 6e lustrum. De lustrumcommissie is al bezig achter de schermen. De aftrap is op de nieuwjaarsreceptie.

Maar we vieren eerst nog een andere verjaardag: Dit jaar bestaat de Semslinie 400 jaar. Daarover is zojuist een prachtboek verschenen. Ik heb het met veel plezier gelezen. De naamgever van onze club – landmeter Johan Sems – heeft in 1615 de 40 km lange grens uitgezet tussen Groningen en Drenthe. De oudste rechte landsgrens ter wereld. Vol verhalen over de haat en liefde tussen Groningers en Drenthen. En over de spoorlijn van de NOLS ofwel de NoordOosterLocaalSpoorlijn. Een van de spoorlijnen liep langs onze holes 6,7 en 12. Mocht je je nog niet thuis voelen op onze club. Dit boek is absoluut een aanrader. Meer info: binnenkort recensie op onze website.

Zwaai

Christophe de Jongh

voorzitter

Christophe