Inloggen bij de Semslanden

U kunt inloggen met de gegevens die u voor E-golf4u gebruikt.

Baanbulletin

Het is alweer een tijdje geleden dat er een baanbulletin is uitgekomen. Hoog tijd om alle leden te informeren over het wel en wee van de baan en wat er zoal aan activiteiten ten aanzien van de baan staat te gebeuren. Op de ALV zijn de leden geïnformeerd over volgende stappen in het droger maken van de baan rond de holes H5, H7, H8, B2, B3 en B9.

Het is nu het moment van het jaar om grondwerk te gaan doen voor het wadi project om te voorkomen dat bij extreme natte periodes de baan deels zodanig nat is dat we hem moeten sluiten. De eerste stap , het graven van een extra vijver bij de teebox van Boerveen 3 is in het begin van het jaar uitgevoerd en ook is er vlak voor de green van Boerveen 3 extra drainage aangebracht. Alles is ingezaaid en we zien nu dat het gras zich daar weer aan het herstellen is.

Nu is het tijd voor een volgende stap en dat is het uitvoeren van de graafwerkzaamheden om de laagtes die het overtollige water moeten opvangen te graven en met elkaar te verbinden zodat het door de grenssloot kan worden afgevoerd.

U zult in de baan de contouren van deze laagtes aangegeven zien. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden in de eerste week van juli van start gaan en ongeveer twee weken in beslag zullen nemen.

Alle grond die vrijkomt wordt ter plaatse weer gebruikt door het aanbrengen van hoogteverschillen. Deze grond zal vervolgens tot het najaar zo blijven liggen en daarna beplant gaan worden. Hiervoor zullen jonge boompjes uit de baan gebruikt worden zoals daar zijn ,Grove den, walnoot, esdoorn, berk en els. Deze worden in het najaar geoogst op de plekken waar ze zijn opgekomen. Voor Hondsrug 8 aan de linkerzijde betekent dat de grove dennen uitgedund zullen worden.

De beige gebieden worden laagtes en tussen Hondsrug 8 en Boerveen 9 worden boompjes aangeplant in oktober 2024. Ook zullen de witte teeboxen Hondsrug 8 en Boerveen 9 wat verplaatst worden en goed speelbaar gemaakt . Tenslotte wordt op Boerveen 8 een nieuwe blauwe teebox gemaakt zodat deze hole vanaf die plek goed speelbaar is passend bij de blauwe teeboxen.

page1image31780432page1image31772320

page2image31907760page2image31907344

Tegelijkertijd met de grondwerkzaamheden worden de bunkers die bij veel neerslag vaak onder water staan gedraineerd en aangesloten door buizen op de nieuwe laagtes.

Met dit project hopen we te voorkomen dat bij extreme neerslag dit deel van de baan weer onder water komt te staan zoals in de afgelopen winter is gebeurd.

Op Drieveld zal een begin worden gemaakt met het verbeteren van het pad van teebox hole 1 naar de green en zullen de teeboxen van met name Hole 4 en Hole 13 verbeterd worden zodat het beter toegankelijk is .

Mogelijk zult U enige last ondervinden, we hopen dat zoveel mogelijk te beperken.

page2image31907136

page3image31933664page3image31933456page3image31934288page3image31934496

29-06-2024
Arie Wiechertjes en Karst Hoogsteen