Inloggen bij de Semslanden

U kunt inloggen met de gegevens die u voor E-golf4u gebruikt.

Geslaagde jeugd golftour op De Semslanden

Zo’n 40 getalenteerde jeugdige golfers kwamen zondag 12 september naar onze club voor de competitie van de Noordelijke Jeugd Golf Tour (NJGT). In totaal vielen vier Semslanders in de prijzen. De jeugdcommissie organiseerde deze dag voor jongeren uit het Noorden. Inmiddels groeit de groep jeugdleden gestaag.

Of er nu 18- of 9-holes gespeeld werden, de jonge spelers beleefden zondag een sportieve dag met elkaar. Van overal uit het Noorden, zoals Havelte, Glimmen en Roden, kwamen spelers met uiteenlopende handicappen naar De Semslanden. Ze streden om de drie eerste prijzen, in vier categorieën. Vier jeugdleden van onze club sleepten prijzen binnen.

Unieke samenwerking
De NJGT is een unieke samenwerking voor de Noordelijke jeugd van 16 golfclubs. Onze jeugd doet hier al een aantal jaren aan mee. Door corona was er een tijdelijke stop, maar inmiddels is het weer met enthousiasme opgepakt. Er staan nog twee wedstrijden op de agenda, in Leeuwarden en Steendam. Op 31 oktober is de finale in Assen.

Jeugd groeit
Naast de NJGT probeert de jeugdcommissie, bestaande uit vrijwilligers, andere activiteiten met ouders te organiseren. Denk aan de rabbits (in oktober) en de Ryder cup (in november). Meer dan dertig jeugdige spelers ontmoeten elkaar elke vrijdag of zondag tijdens de lessen door onze pro’s. Steeds meer jongeren van uiteenlopende leeftijden weten onze club te vinden. Zo verwelkomden we afgelopen week al weer twee nieuwe jeugdleden.