Inloggen bij de Semslanden

U kunt inloggen met de gegevens die u voor E-golf4u gebruikt.

Heren wedstrijden maart gecanceld

Beste Herenleden van de Semslanden,

Naar aanleiding van het advies ons kabinet van 12 maart jl en een publicatie van de NGF over het Coranavirus zal ook de Piet Siebbeles-VMC-Heren commissie onze geplande wedstrijden van wedstrijden van 20 en 27 maart cancelen.

Natuurlijk kan iedereen zijn eigen afweging maken of hij nog wil golfen als de club dit nog toelaat en de baan open blijft, maar wij als Piet Siebbeles-VMC-Heren commissie als organisatoren van groepsactiviteiten hebben dit besluit moeten nemen.
Een groot deel van onze deelnemers behoort tot de meest kwetsbare groep, daarom zullen wij de richtlijnen van het kabinet en de NGF volgen.

Hieronder een deel van de recente publicatie van de NGF:

Georganiseerde en/of groepsactiviteiten op clubs en banen

De beslissing of wedstrijden en andere activiteiten op clubs en banen in de komende periode doorgaan of afgelast worden, is aan de organisatoren: de clubs en banen. Maar de NGF en NVG adviseren de clubs en banen gezamenlijk om de beleidslijn van het NOC*NSF en de sportbonden te volgen en alle georganiseerde en/of groepsactiviteiten tot en met 31 maart af te gelasten. Bij georganiseerde en/of groepsactiviteiten moet men denken aan (oefen)wedstrijden en trainingen, maar ook aan overleggen, vergaderingen en vieringen.

De NGF en NVG wijzen er verder op dat het kabinet op donderdag 12 maart alle Nederlanders heeft opgeroepen om hun sociale contacten in de komende periode in het algemeen sterk te verminderen. De NGF en NVG ondersteunen deze oproep, samen met het NOC*NSF en andere sportbonden. We wijzen in dit verband ook nogmaals op de adviezen van het RIVM onderaan dit artikel.

Het is belangrijk dat clubs en banen hun corona-beleid zo snel mogelijk aanpassen en hun leden en gasten hiervan zo snel mogelijk op de hoogte brengen, via nieuwsbrieven en social media.

Het golfleven hoeft in de komende periode niet stil te staan maar het is wel van het grootste belang dat alle golfclubs en golfers handelen naar de oproepen en adviezen van het kabinet, RIVM en NOC*NSF zodat de golfsector er alles aan doet om het coronavirus in te dammen.

Mocht dit advies vragen oproepen, aarzel dan niet om contact op te nemen met de NGF of NVG.

Adviezen van het RIVM

De NGF en NVG herhalen hier de aanbeveling aan clubs en banen om onderstaande adviezen van het RIVM onder de aandacht brengen van leden en gasten.

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. Het zijn:

Als aanvulling op het advies van het RIVM wordt geadviseerd om de komende periode het handen schudden en begroetingszoenen te vermijden. Dat geldt in en om het clubhuis maar ook voor en na het spelen van een ronde. Het is ook belangrijk om een eigen waterfles te gebruiken. De NGF en NVG wijzen verder op het volgende advies van het RIVM:

Heb je verkoudheidsklachten of verhoging tot 38,0 graden Celsius én contact gehad met een patiënt met het coronavirus, of ben je in een gebied geweest waar het coronavirus heerst:

  • China (inclusief Hong Kong)
  • Italië
  • Iran
  • Zuid-Korea

Blijf thuis, ziek uit en zorg dat je anderen niet besmet. Houd dus afstand tot andere mensen. Je hoeft de huisarts niet te bellen. Je klachten zijn mild. Dit kan ook een gewone verkoudheid zijn.

Worden je klachten erger:

  • Je hebt koorts (meer dan 38 graden Celsius)
  • Je moet hoesten of je bent benauwd

Dan moet je wel bellen met de huisars. (Deze informatie kan in de loop der tijd aangepast worden; raadpleeg daarvoor deze pagina van rivm.nl.)

Van golfers met bovenstaande klachten wordt verwacht dat ze met de club afstemmen of het veilig is om een bezoek aan de golfbaan te brengen.

Meer informatie over het coronavirus lees je op de website van het RIVM. Indien er sprake is van een actieve besmetting op jouw vereniging, neem dan contact op met de nationale corona-infolijn (0800-1351). Breng ook de NGF en NVG op de hoogte.