Inloggen bij de Semslanden

U kunt inloggen met de gegevens die u voor E-golf4u gebruikt.

Semslanden Jeugd 1 KAMPIOEN

Vanaf afgelopen zondag is het officieel: Jeugd 1 36 holes is kampioen. Hier volgt hoe Jeugd 1 overtuigend de eerste plaats in de poule wist te bemachtigen.

Het team bestaande uit Benjamin Paul, Heleen Groote, Daniel Robinson en Albert de Boer begon op zondag 2 juni aan de eerste wedstrijddag op de Groene Ster. Onze tegenstanders de Drentsche (Assen) was een van de favorieten voor het kampioenschap en dat was te merken. In de ochtend hadden Benjamin en Heleen het moeilijk en verloren de pot. Daniel en Albert stonden er niet altijd goed voor maar sleepten wel de belangrijke punten binnen. Volgens Albert was alles onder controle. Bij een stand 2-2 na de foursomes was alles nog te winnen en dat gebeurde ook. Heleen, Daniel en Albert wonnen de singles overtuigend eindstand 8-4.

Op naar de tweede wedstrijddag tegen de Noord Nederlandse. In de ochtend werden beide foursomes gewonnen: 4-0 de stand bij de lunch. Scherp blijven werd er geroepen door Benjamin, Heleen en onze coach Nisha. Daar werd gehoor aan gegeven en alle singles werden overtuigend gewonnen: eindstand 12-0.

Met twee gewonnen wedstrijden in de pocket was de volgende bestemming de Noord Nederlandse waar we het mochten opnemen tegen de Groene Ster. Heleen en Benjamin begonnen een beetje nerveus aan de foursomes: de eerste 4 holes werden verloren. In plaats van het erbij te laten zitten ging het spelniveau een stapje omhoog: de volgende 5 holes werden gewonnen dus na negen holes 1 up. Uiteindelijk ging het goede spel op de tweede 9 verder en werd de partij gewonnen. Albert en Daniel daarentegen hadden het minder moeilijk, ze wonnen overtuigend net als alle voorgaande partijen. Als je Albert een beetje kent weet je dat hij graag grote praatjes heeft en iedereen mocht weten dat hij en Daniel nog ongeslagen waren. De stand bij de lunch was weer 4-0 en zoals de tweede wedstrijd leek ook deze wedstijd weer op een 12-0 overwinning uit te komen. 3 Singles werden gewonnen. Heleen moest de hele partij knokken tegen een goed spelende tegenstander. Dat het aan elkaar gewaagd was bleek toen het na 18 holes onbeslist bleef. Beide spelers moesten genoegen nemen met een punt. De eindstand 11-1.

De tussenstand in de poule was in ons voordeel. Assen kon alleen nog maar gelijk komen als ze  hun wedstrijd op de Semslanden met 12-0 of 11-1 zouden winnen. Ze wonnen 11-1 wat betekende dat er nog iets moest gebeuren op de laatste wedstrijddag. Maar eerst kwam er nog wat slecht nieuws, Albert besloot om het kampioenschap alvast te gaan vieren met een vakantie naar Mallorca.

De laatste wedstrijd dan. De opdracht simpel: 1 punt halen van de 12. Met ons geheime wapen als invaller moest dat lukken. Maurits ten Kate viel voor Albert in. In de ochtend waren het Daniel en Heleen die als eerste aan de bak mochten gevolgd door Benjamin en Maurits. Toen beide partijen na 9 holes 1 down stonden kreeg Assen een beetje geloof in hun kleine kans op het kampioenschap. Maar dankzij Heleen en Daniel die hun partij wonnen was het zeker: Wij waren kampioen! Benjamin en Maurits hebben het 18 holes volgehouden tegen een sterkere tegenstander maar konden de partij net niet in hun voordeel beslissen. Stand na de foursomes: 2-2. Met het kampioenschap al binnen begonnen we aan de singles. Het was duidelijk dat er stressvrij werd gespeeld want Benjamin, Heleen en Daniel wonnen hun single. En ons geheim wapen? Maurits begon zijn single met lage verwachtingen het handicap verschil tussen hem en zijn tegenstander was zeer groot. Desondanks kan je de underdog nooit afschrijven want blijkbaar speelde Maurits zo goed dat zijn tegenstander geen andere optie zag dan na 9 holes op te geven. Bravo Maurits. Einduitslag 10-2

Groetjes van Jeugd 1