Inloggen bij de Semslanden

U kunt inloggen met de gegevens die u voor E-golf4u gebruikt.

Boerveen-3 heropend

Voorafgaand aan de stamppot vertrok op zondag 10 maart een colonne buggy’s richting de green van Boerveen-3. In de buggy’s: bestuur, medewerkers,  Freddy en Anneke Dijk, teamgenoten en golfvrienden van Nico Janssen. Voorzitter Rob Bootsma nam het woord en vroeg een moment stilte voor Tonnis Wageman, die er graag bij was geweest, maar helaas afgelopen donderdag onverwacht overleed.

De voorzitter meldde dat er de afgelopen twee jaar qua veranderingen in de baan heel veel was gebeurd op de Semslanden. Nieuwe waterpartijen, meanderende sloten, een eilandgreen, nieuwe verharde paden en twee zogenaamde ecogebieden. Een jaar geleden ontstond tijdens een bestuursvergadering het idee ook een blind hole te maken en wel Boerveen-3. Gegeven het “vinger-aan-de-pols-beleid” stond dit gepland voor het najaar 2019. Gegeven de persoonlijke omstandigheden van Nico vond het bestuur het wenselijk dit project naar voren te halen, ook omdat hij eigenlijk de “godfather” was van het idee. Het is in veel opzichten een prachtig hole geworden en beslist een stuk uitdagender. Na zijn speech verzocht Rob Bootsma aan Nico  iets te onthullen. Dat “iets” bleek een hardhouten stellage waar een glimmende bel in was gemonteerd. Het is de bedoeling dat spelers die de green verlaten de bel luiden om spelers achter de heuvel te waarschuwen dat de green weer veilig is. Onder de bel hangt een bordje met de tekst:

“VOORJAAR 2019. HOLE GERENOVEERD NAAR EEN IDEE VAN NICO JANSSEN”

 

Hier de foto’s met dank aan Aafke: