Inloggen bij de Semslanden

U kunt inloggen met de gegevens die u voor E-golf4u gebruikt.

Start Jeugdseizoen 2018

Op zondagochtend 4 maart start het Jeugdseizoen 2018!

Klik op de volgende link voor het programma.

De jeugdcommissie heeft in samenwerking met de pro’s een mooi programma samengesteld en wij hebben er dan ook alle vertrouwen in dat we weer een mooi golfjaar tegemoet gaan.

Groepsindeling

Ook dit jaar hebben we weer 2 groepen samengesteld op basis van leeftijd en vaardigheden.

Voor beide groepen worden de lessen en de extra trainingen voor de competitiespelers weer verzorgd door de pro’s en de overige trainingen, activiteiten en wedstrijden door de jeugdcoaches. De lessen zullen zoals jullie gewend zijn weer plaatsvinden op de zondagochtend en de extra trainingen voor de competitiespelers op woensdag of zaterdag.

Groep 1 Groep 2
11.00 – 12.00 uur 10.00 – 11.00 uur
Ben
Peter
Marlies
Albert
Roàn
Annemarie
Eerde
Herman
Thomas
Jelmer
Sebastiaan
Guus
Robin
Hero
Jasper
Mike
Kevin
Frank
Jeugdcoaches:

Dennis van Krimpen (coördinator)

Henk Wierda

Bernard Sommer

Jacob Groote

Jeugdcoaches:

Christian Post (coördinator)

Nisha van der Meer

Peter de Vries

Ben Paul

Mocht je niet aanwezig kunnen zijn dan dien je dit voor de training via een Whatsapp bericht door te geven aan de coördinator van je groep.

Lessen en trainingen

Dit jaar worden er 23 lessen door de pro’s en 10 trainingen (incl. winter-/indoortrainingen) door de jeugdcoaches gegeven. Ook zijn de jeugdcoaches dit jaar weer beschikbaar voor het spelen in de baan en de begeleiding van de diverse andere activiteiten.

De trainings- en lestijden zijn ongewijzigd en starten voor groep 1 om 11.00 uur en voor groep 2 om 10.00 uur. Voor zowel groep 1 als groep 2 duren de lessen een uur.

NGF Jeugdcompetitie en training

Dit jaar gaan we weer met twee teams (zie onderstaande concept indeling) meedoen aan de NGF Jeugdcompetitie. Dit zal allemaal plaatsvinden in juni en juli. Het eerste team speelt 36 holes en het tweede team speelt 18 holes.

Team 1 Team 2
36 holes 18 holes
Peter (captain)
Ben
Albert
Roàn
Thomas
Annemarie (reserve)
Jelmer (captain)
Robin
Hero
Jasper
Mike
Coach/begeleider:

Christian Post

Coach/begeleider:

Dennis van Krimpen

 Voor de 2 jeugd competitieteams zijn 8 extra trainingen met een pro ingepland op zowel de woensdag van 16.00 tot 18.00 uur als de zaterdag van 14.30 tot 16.30 uur.

Kosten lessen/trainingen

De kosten voor de jeugdlessen en extra trainingen voor de competitiespelers zullen ook dit jaar weer voor een deel door de vereniging worden gedragen. De eigen bijdrage bedraagt dit seizoen € 125,- voor de jeugdlessen en € 25,- voor de extra competitietrainingen, welke door de pro’s worden gefactureerd.

Kosten lidmaatschap

De lidmaatschapsgelden voor een jeugdlid bij de Semslanden staan vermeld in het overzicht achter deze link.

De golf academie

Via de website www.degolfacademie.nl kan iedere jeugdgolfer een persoonlijk account aanmaken en op deze manier in samenwerking met de pro’s zijn of haar vorderingen bijhouden. Lijkt je dit leuk, maak dan een account aan, zodat de pro’s hier tijdens de lessen aandacht aan kunnen besteden.

Clubwedstrijden

Vanaf eind maart (25 maart) gaan we in ieder geval 4 Rabbit wedstrijden voor de jeugd organiseren. Iedereen met baanpermissie van de pro’s kan hieraan meedoen! De jeugdleden met een actieve handicap registratie kunnen ook meedoen aan de Clubkampioenschappen strokeplay over 18 of 9 holes in het weekend van 1 en 2 september. Verder kan de jeugd meedoen met de 7 maandbeker wedstrijden en eventueel de finalematch op zondag 21 oktober. Alle wedstrijddata staan vermeld in bijgaand programma!

NNO-wedstrijden

Ook dit jaar worden er weer diverse NNO-wedstrijden georganiseerd op verschillende banen in Noord en Oost Nederland van mei tot en met oktober. Het algemeen klassement van de NNO 2017 is gewonnen door de jeugd van ‘De Noord Nederlandse’ en de finale zal dit jaar gespeeld worden op 7 oktober op ‘De Noord Nederlandse Golf & Country Club’ in Glimmen.

Jeugd golfweekend

Het jeugd golfweekend gaan we dit jaar in het hetzelfde weekend als onze eigen NNO wedstrijd op onze eigen club organiseren. Reserveer het weekend van 7 en 8 juli (vanaf vrijdagavond 6 juli) dus alvast in jullie agenda. Over de verdere invulling hiervan horen jullie later meer!

KLM Open

De KLM Open is een golftoernooi in Nederland dat deel uitmaakt van de Europese Tour. Het toernooi droeg aanvankelijk de naam Dutch Open maar heeft vanaf 1981 een titelsponsor. De afgelopen en komende jaren was en is dit de KLM. Het KLM Open beleeft in 2018 de 99ste editie en vindt bij die gelegenheid voor de derde keer plaats op ‘The Dutch’ in Spijk.

Het lijkt ons leuk om dit jaar met de Semslanden Jeugd de KLM Open te bezoeken op zaterdag 15 september. Over de verdere invulling hiervan horen jullie later meer!

Ryder cup

Het einde van het reguliere seizoen sluiten we op 18 november af met de Ryder cup. De Ryder cup is een wedstrijd tussen de jeugd, de jeugdcoaches, de ouders en de pro’s.

Jeugd golfer van het jaar

Voor het behalen van de titel Jeugd golfer van het jaar, gaan we een andere puntentelling hanteren. Waar we de afgelopen jaren alleen keken naar de uitslagen van de Rabbit wedstrijden, gaan we in het vervolg ook kijken naar de overige activiteiten (o.a. prolessen, trainingen, Rabbit en NNO wedstrijden, Clubkampioenschappen Strokeplay en de Rydercup).

Kortom, het belooft weer een mooi golfjaar te worden!  

Met sportieve golfgroet,

De Jeugdcommissie en Pro’s