Inloggen bij de Semslanden

U kunt inloggen met de gegevens die u voor E-golf4u gebruikt.

Onze nieuwe chefkok Tiemen de Wit

Vanaf januari hebben we een nieuwe kok in ons restaurant. En wat voor eentje! Tiemen de Wit (50) werkte eerder bij o.a. ‘t Wapen van Willemstad, Hilton Rotterdam, Bellevue te Murren (Zwitserland), De Rietschans en laatstelijk bij Feliz in Groningen. Hij heeft de Culinaire Vakschool gedaan en masterclasses gevolgd van Cas Spijkers en Rudolph van Veen. Kortom, Tiemen weet wat koken is.

En hij blijft zijn vakmanschap vergroten door workshops te volgen en zijn nieuwe inzichten te verwerken in zijn gerechten.
Hij houdt van “puur koken”, bij voorkeur met verse ingrediënten die hij zelf uitzoekt bij de groothandel, bij de slager en op de visafslag. “Vers en vaak goedkoper. Ik zie, voel en ruik graag wat ik koop. Dan weet ik wat ik mijn gasten kan voorzetten en vertellen“, zegt hij met de stelligheid die je mag verwachten van een lid van het Gastronomisch Koksgilde.

U begrijpt het: Tiemen is niet gewoon kok, maar keukenmanager-chefkok die de baas is in de keuken en de zaken op zijn eigen manier aanpakt. Hij is begonnen met het inrichten van de keuken naar zijn ideeën. Daarbij staan netheid, hygiëne en efficiency voorop.

Waar dat alles toe leidt, heeft het bestuur al mogen proeven. Er is uitgebreid verslag van gedaan op deze site. Binnenkort kunnen alle leden ervan genieten. De nieuwe menukaart is in de maak.