Inloggen bij de Semslanden

U kunt inloggen met de gegevens die u voor E-golf4u gebruikt.

Clubkampioenschappen strokeplay senioren

Dit weekend speelden de seniorleden om de strokeplaytitels. Zaterdag 1 juli startten 27 spelers in de categorie bruto strokeplay. Bij de dames leidde Ineke Wit souverein met Marouschka Jansen en Annemieke Sanderse ex aequo tweede op 6 slagen achterstand. Bij de heren was het bloedstollend spannend. Bart Buitenhuis en Lammert van Dijken ex aequo eerste met Marcel Vervest op een slag achterstand. Na de cut speelde 70 % van de deelnemers zondag de finaleronde. Ineke Wit en Bart Buitenhuis bleken niet meer te achterhalen en wonnen met ruime voorsprong en waren dus de terechte kampioenen. Annemieke Sanderse won het zilver en Marouschka Jansen het brons. Bij de heren vochten Jan Beelen en Jo Hoefsloot zich met uitstekende scores van 80 en 81 naar respectievelijk zilver en brons

Tevens op zondag 2 juli een noviteit binnen onze club namelijk de strijd om de titel clubkampioen netto strokeplay. Niet alleen met handicapverrekening, maar ook met vrije teekeuze. De eerste kampioenen werden Lidy Brokken en Ad Copier. Zilver was er voor Maarten Rottinghuis en Imelda Weel en brons voor Jaap Wolthuis en Ina Mennega. Maar liefst 35 spelers hadden zich ingeschreven, een absoluut record deelname en dus een groot compliment aan de Weco voor dit initiatief. De prijsuitreiking werd verricht door de wedstrijdleiding, bestaande uit Jorina Kalk en Bernard Talsma, samen met vice voorzitter Rob Bootsma.

Hier de reactie van winnares Lidy Brokken:

Voor het eerst de strokeplay kampioenswedstrijd, senior, met handicapverrekening. Wat een mooie manier om je zondagmiddag door te brengen dacht ik. En dat bleek dus ook zo te zijn. Heerlijk weer, gezellige flight met Imelda en Alice. Veel gekletst, maar dus ook wel serieus gespeeld. Prima wedstrijdleiding want de uitslag kwam al snel na de binnenkomst van de laatste flight. En dan te horen krijgen dat je als eerste bent geëindigd. Nou,ik bevond me daarna in hogere sferen. Wat tot resultaat had, een klein botsinkje bij mij voor de deur. Maar ja, scherven brengen geluk nietwaar. In dit geval niet achteraf maar vooraf. Voor wie niet heeft meegedaan, doe dat volgend jaar want het is erg leuk.

De volledige uitslag staat op de site.

Hier de foto’s met dank aan Riemer Thalen: