Inloggen bij de Semslanden

U kunt inloggen met de gegevens die u voor E-golf4u gebruikt.

Start Jeugdseizoen 2016

Op zondag 3 april gaat het Jeugdseizoen 2016 van start!

Golf 2016

Klik op de volgende links voor de groepenindeling en het lesprogramma.

De jeugdcommissie heeft samen met de pro’s en de jeugdcoaches het afgelopen golfjaar besproken en we hebben er alle vertrouwen in dat we ook het komende jaar weer een mooi golfjaar tegemoet gaan.

Groepenindeling

Voor dit jaar hebben we eerst 4 groepen samengesteld met ongeveer dezelfde leeftijd en vaardigheden. Op deze manier kunnen we ieder jeugdlid de gewenste aandacht geven.

Voor alle groepen worden de trainingen verzorgd door de jeugdcoaches en de lessen door de pro’s. De jeugdcoaches besteden vooral veel tijd aan het spelen op de grote en kleine (par 3) baan en aan het inslijpen van de door de pro’s aangeleerde technieken.

Lesprogramma

De trainings- en lestijden van de jeugdcoaches en pro’s zijn dit jaar gelijk en starten voor groep 3 en 4 om 10.00 uur en voor groep 1 en 2 om 11.00 uur. Het programma zal er in grote lijnen zo uit zien als afgelopen jaar. Voor alle kinderen zijn er ongeveer 15 lessen die verzorgd worden door onze pro’s Richard Paul en Adam Howard. Zo nu en dan zal ook de derde pro Gerald Komduur een training verzorgen. In het programma zijn ook een aantal video lessen opgenomen, zodat de kinderen en ouders ook zelf zien wat hun vorderingen zijn. De jeugdcoaches gaan dit jaar nog meer het accent leggen op het spelen in de baan.

De Golf Academie

Nieuw dit jaar is dat we gebruik gaan maken van de NGF Golfacademie. Via de website www.degolfacademie.nl kan iedere jeugdgolfer een persoonlijk account aanmaken en op deze manier in samenwerking met de pro zijn of haar vorderingen bijhouden.

Maak alvast een account aan, zodat we tijdens de eerste les hier aandacht aan kunnen besteden. Voor groep 1 en 2 gaan we dit actief inzetten bij de lessen.

Rabbit maandbeker en clubkampioenschappen

Vanaf april zullen we weer elke maand een Rabbit maandbeker wedstrijd voor de jeugd organiseren. De data staan vermeld in het lesprogramma en de baanagenda/wedstrijdkalender. Iedereen met baanpermissie kan hieraan meedoen! De Rabbit maandbeker wedstrijden en ook de clubkampioenschappen voor de jeugd bepalen aan het einde van het jaar de ranglijst voor de jeugdgolfer van het jaar.

GTN NNO tour

Dit jaar is de opzet van de GTN NNO tour weer verder verbeterd. De GTN NNO tour wedstrijden worden georganiseerd op verschillende banen in Noord en Oost Nederland van april tot en met oktober. Het algemeen klassement van de GTN NNO tour 2015 is gewonnen door de jeugd van ‘De Drentsche’ en de finale zal dit jaar dan ook worden gespeeld op 16 oktober op ‘De Drentsche’ (DG&CC) in Assen.

Jeugd golfkamp

Met Pinksteren (14, 15 en 16 mei) is er weer het traditionele golfkamp voor de jeugd met naast golf ook veel ander vertier. Dit jaar gaan we naar groepsaccommodatie Klonie in Ellertshaar. Het golfkamp wordt 2e Pinksterdag afgesloten met een familiewedstrijd onder auspiciën van de wedstrijd commissie van de Semslanden. De opbrengst van deze wedstrijd zal ook dit jaar naar een goed doel gaan.

NGF Jeugdcompetitie en dubbel 9 competitie

Het afgelopen jaar hebben we met twee teams aan de NGF Jeugdcompetitie meegedaan. En niet onverdienstelijk, want het tweede team is kampioen geworden! Ook dit jaar gaan we weer meedoen aan deze competitie. Dit zal allemaal plaatsvinden in de maanden mei en juni.

Ryder cup

Het seizoen 2016 sluiten we op 27 november af met de Ryder cup. De Ryder cup is een wedstrijd tussen de jeugd, de jeugdcoaches, de ouders en de pro’s.

Kortom, het belooft weer een mooi golfjaar vol hoogtepunten te worden!

Met sportieve golfgroet,

De Jeugdcommissie

NGF Committed to jeugd batch